Quantcast

Naujasis Talibano lyderis ragina laikytis vienybės

  • Teksto dydis:

Naujasis Talibano lyderis mula Akhtaras Mansooras (Achtaras Mansuras) šeštadienį paskelbtoje savo pirmoje garso žinutėje paragino laikytis vienybės šiame judėjime – pasirodžius pranešimams apie nesantaiką Talibane po paskelbimo apie buvusio lyderio mulos Omaro mirtį.

„Visi turėtume stengtis saugoti vienybę, skilimas mūsų gretose tik pamalonins mūsų priešus ir sukels mums daugiau problemų“, – sako jis įraše, kurį paskelbė Talibanas.

33 minučių trukmės pranešime naujasis Talibano vadovas taip pat sako, kad sukilimas tęsis, ir pataria savo sekėjams nekreipti dėmesio į užsienio propagandą, kuria siekiama sukelti nesantaiką judėjimo viduje.

A.Mansooras pakeitė Talibano įkūrėją mulą Mohammedą Omarą (Mohamedą Omarą), kurio mirties faktą talibai patvirtino ketvirtadienį. Tačiau kada jis mirė, neaišku.

„Mūsų tikslas ir šūkis yra įgyvendinti šariatą (islamo teisę) ir islamo sistemą, ir mūsų džihadas tęsis, kol tai bus padaryta“, – sakė jis minimame pranešime.

Jame taip pat paminimos taikos derybos su Afganistano vyriausybe, nors nėra aišku, ar jis joms pritaria.

Kabulas praėjusį mėnesį surengė derybas su Talibanu, bandydamas siekti taikos karo nualintai šaliai, tačiau antrasis šių derybų ratas, kurio penktadienį buvo tikimasi Pakistane, buvo atidėtas po pranešimo apie mulos Omaro mirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių