Quantcast

Naujasis NATO vadas C. Scaparrotti perėmė vadovavimą sąjungininkų pajėgoms

  • Teksto dydis:

JAV sausumos pajėgų generolas Curtisas Scaparrotti (Kertisas Skaparotis) trečiadienį perėmė vadovavimą NATO sąjungininkų pajėgoms Europoje per ceremoniją, kuri vyko NATO karinėje būstinėje Belgijoje.

Sausumos pajėgų generolas Curtisas Scaparrotti (Kertisas Skaparotis), anksčiau vadovavęs JAV pajėgoms Pietų Korėjoje ir yra sakęs, kad Šiaurės Aljansas turi stoti prieš Rusiją ir duoti ginklų Ukrainai, kad ši galėtų apsiginti pati, bus atsakingas už bendrą 28 šalių Aljanso kryptį ir karines operacijas visame pasaulyje.

Ohajo valstijos mieste Logane gimęs 60 metų kariškis postą perėmė iš oro pajėgų generolo Philipo Marko Breedlove'o (Filipo Marko Bridlavo), kuris padėjo vadovauti NATO per didžiausią Aljanso kolektyvinės gynybos pajėgumų pertvarkymą nuo Šaltojo karo pabaigos ir perdavė savo įgaliojimus įpėdiniui per ceremoniją Aljanso karinėje būstinėje pietinėje Belgijoje.

Pentagono vadovas Ashtonas Carteris (Aštonas Karteris) antradienį apibūdino C.Scaparrotti kaip patikimą karį ir diplomatą bei „karių mylimą generolą“ ir pažymėjo, kad tarnaudamas Korėjoje jis įrodė gebantis dirbti su sąjungininkais ir vadovauti koalicijai.

C.Scaparrotti yra 18-asis JAV kariškis, užėmęs vyriausiojo sąjungininkų pajėgų Europoje vado postą po Amerikos generolo Dwighto D.Eisenhowerio (Dvaito D.Eizenhauerio), kuris tapo pirmuoju NATO pajėgų vyriausiuoju vadu 1951 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių