Quantcast

Naujoji JAV pirmoji ponia į Vašingtoną nesiveržia

  • Teksto dydis:

Tai bus vienas iš daugelio neįprastų dalykų, susijusių su Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija – pirmoji ponia per atstumą.

Po sausio 20 dieną įvyksiančios inauguracijos D. Trumpas įsikurs Baltuosiuose rūmuose. Tuo tarpu jo žmona Melania (Melanija), sulaužydama ilgametę tradiciją, su 10-mečiu sūnumi Barronu (Baronu) bent iki mokslo metų pabaigos liks gyventi Niujorke.

Tuo atžvilgiu M. Trump išsiskirs iš kitų pirmųjų ponių – ir Michelle Obama (Mišel Obama), ir Hillary Clinton (Hilari Klinton) kartu su savo mokyklinio amžiaus atžalomis vyrų prezidentavimo laikotarpiu gyveno Baltuosiuose rūmuose. Tačiau toks jos sprendimas didžiulės nuostabos nekelia.

Buvusi manekenė, Slovėnijoje gimusi natūralizuota JAV pilietė M. Trump per visą stulbinamai sėkmingą savo vyro, politikos autsaiderio, rinkimų kampaniją laikėsi nuošaly. Be to, iki kampanijos ji neturėjo jokios politinės patirties.

„Dabar toks metas, kai laužomi visi stereotipai“, – sakė Ohajo universiteto Istorijos fakulteto vadovė Katherine Jellison (Ketrin Dželison), laikoma pirmųjų ponių temos eksperte.

„Galbūt tai tas atvejis, kai iš naujo apibrėžiamos pareigos, kurių, šiaip ar taip, netgi nėra mūsų Konstitucijoje“, – sakė ji.

D. Trumpo atstovas spaudai Jasonas Milleris (Džeisonas Mileris) būsimos pirmosios ponios sprendimą likti Niujorke aiškino tuo, kad ji labai rūpinasi sūnumi ir nenori, kad jam vidury mokslo metų tektų keisti mokyklą.

Viename interviu žurnalui „US Weekly“ M. Trump anksčiau šiais metais sakė: „Kol kas Barronas yra prioritetas ir jam šiuo metu manęs reikia. Jam reikia vieno iš tėvų namuose. Noriu, kad viskas liktų kiek įmanoma įprasta.“

Anita McBride (Anita Makbraid), vadovavusi buvusios pirmosios ponios Lauros Bush (Loros Buš) personalui, kai ši gyveno Baltuosiuose rūmuose, pažymėjo, kad M. Obama dėl analogiškų priežasčių taip pat svarstė galimybę atidėti šeimos persikėlimą, bet „galiausiai priėmė kitokį sprendimą, kuris buvo tinkamas jų šeimai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių