Quantcast

NATO vadovas susirūpinęs dėl Rusijos lėktuvnešio galimo vaidmens atakuojant Alepą

  • Teksto dydis:

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį išsakė susirūpinimą, kad Rusijos lėktuvnešis ir jį lydinti kovinė grupė gali prisidėti prie atakų prieš apsiaustą Sirijos miestą Alepą.

NATO narės Didžiosios Britanijos karo laivai seka šią kovinę grupę, dabar plaukiančią per Šiaurės jūrą, o J.Stoltenbergas sakė, kad Aljanso narių pajėgos stebės Rusijos laivus „atsakingai ir santūriai“, kai jie judės Viduržemio jūros link.

„Esame susirūpinę, kad Rusijos lėktuvnešio grupė palaikys karines operacijas Sirijoje tokiais būdais, kurie didina žmonių ir civilių kančias“, – J.Stoltenbergas sakė kalbėdamas NATO būstinėje Briuselyje po susitikimo su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka.

„Dabar susirūpinimą kelia, kad ši grupė gali būti panaudota ... suintensyvinti atakoms prieš Alepą“, – pabrėžė buvęs Norvegijos premjeras.

„NATO karo laivynai įprastu būdu stebės Rusijos laivus ir darys tai atsakingai bei santūriai, kaip jie visada elgiasi, nes mes būtent taip stebime Rusijos karinius veiksmus“, – aiškino jis.

Vienas Karališkojo jūrų laivyno atstovas anksčiau sakė naujienų agentūrai AFP, kad aštuonių laivų grupė, tarp jų lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“, yra didžiausias Rusijos karo laivų junginys, per kelerius pastaruosius metus pasirodęs netoli Britanijos krantų.

Britų fregata „HMS Richmond“ ir eskadrinis minininkas „HMS Duncan“ stebi šią kovinę grupę, kuriai taip pat priklauso atominis kreiseris „Piotr Velikij“ ir eskadrinis minininkas „Viceadmiral Kulakov“.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė, kad Šiaurės laivynui priklausantis „Admiral Kuznecov“ bus pasiųstas į Viduržemio jūros rytinę dalį sustiprinti ten dislokuojamų Rusijos karinių jūrų pajėgų.

Rusija praeitų metų rugsėjį pradėjo bombardavimo kampaniją Sirijoje, palaikydama savo ilgametį sąjungininką prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą). Maskva pasiunta karo laivų, padedančių vykdyti operacijas, tarp jų antskrydžius prieš sukilėlių pozicijas Alepe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Aš manau? kad turėtų susirupinti..... aplink esančiu valstybių vadovai.. nes šis laivas..... tikru tikriausia....... plaukiojanti ekologijos katastrofa. Paminesite.... mano teigini.

jankis

jankis portretas
na koks šito nato debilo reikalas,jie jau tiek priatakavo,tai juos reikia sodint,jau ne į kalėjimus,o ant kuolo už jų darbus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių