Quantcast

NATO vadovas: Aljansas labai rimtai reaguos į prašymus dėl pabėgėlių

  • Teksto dydis:

NATO „labai rimtai“ reaguos į bet kokius prašymus suteikti pagalbą dėl pabėgėlių krizės, antradienį pareiškė Aljanso vadovas Jensas Stoltenbergas, Vokietijai ir Turkijai pareiškus, kad jos prašys NATO pagalbos kovai su migrantų vežėjais.

28 valstybių Aljanso gynybos ministrai nagrinės šią problemą šią savaitę Briuselyje įvyksiančiame susitikime, Berlynui ir Ankarai paprašius pagalbos kontroliuojant Turkijos pakrantę, pridūrė jis.

„Manau, kad mes labai rimtai žiūrėsime į Turkijos ir kitų aljanso narių prašymą apsvarstyti, kaip NATO gali padėti jiems įveikti šią krizę ir visus iškilusius iššūkius, taip pat ir Turkijoje“, – sakė J. Stoltenbergas spaudos konferencijoje.

Buvęs Norvegijos premjeras J.Stoltenbergas sakė antradienį apie tai telefonu kalbėjęsis su Turkijos ir Vokietijos gynybos ministrais ir pridūrė, kad migrantų krizė „yra didelis rūpestis mums visiems“.

„Tikiuosi, kad ministrai apsvarstys Turkijos prašymą ir susitars, kaip mes galime toliau veikti“, – sakė jis.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį lankydamasi Ankaroje sakė, kad Turkija ir Vokietija prašys NATO padėti kontroliuoti Turkijos pakrantę ir neleisti kontrabandininkams gabenti žmones per jūrą pavojingomis sąlygomis į Graikiją.

Vien sausį Viduržemio jūroje paskendo apie 360 migrantų, nurodo Tarptautinė migracijos organizacija. Europos Sąjunga laiko pagalbą Turkijai esmine, siekiant sustabdyti būsimų prieglobsčio prašytojų keliones jūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių