Quantcast

NATO pajėgų Europoje vadas: geriausias būdas nekariauti – būti pasirengusiems karui

NATO pajėgų Europoje vadas pareiškė, kad geriausias būdas nekariauti yra būti pasirengusiems karui. Duodamas interviu Jungtinių Valstijų visuomeninės televizijos tinklui PBS, generolas Philipas Breedlove`as teigė, kad norėtų geresnių santykių su Rusija, bet kol kas ji laikosi revanšistinės politikos.

Vadovaujantis Amerikos pajėgoms Europoje generolas patikino, kad Maskvos neprovokuoja, todėl Amerikos karių Baltijos šalyse yra neproporcingai mažai.

„Geriausias būdas nekariauti yra būti pasirengusiems karui. Todėl mes esame jose (Baltijos šalyse – red.), mokome jų karius. Kaip žinote, svarstome ir jau nusprendėme iš anksto dislokuoti įrangą. Turime sunkiosios įrangos, kurią naudojame mokytis drauge su šiomis šalimis. Turime rengtis, kad išvengtume, – sakė NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas gen. Philipas Breedlove`as. – Mūsų žingsniai – gynybiniai, ir priešakinių bazių tikslas labai lengvai apibūdinamas kaip gynybinis. Į Baltijos šalis didelių pajėgų nesiunčiame. Dabar kiekvienoje iš trijų Baltijos šalių yra po Jungtinių Valstijų karių kuopą. Tai kur kas mažiau negu proporcinga.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių