Quantcast

Moterys nėra lygios vyrams, mano Turkijos prezidentas

  • Teksto dydis:

Moterys nėra lygios vyrams, sako Turkijos prezidentas
Stambulas, Turkija, lapkričio 24 d. (AFP-BNS). Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį pareiškė, kad moterys nėra lygios vyrams ir piktai užsipuolė feministes Turkijoje, kurios esą atmeta motinystės idėją.

Kalbėdamas per Stambule surengtą susitikimą dėl teisingumo moterims, prezidentas, kuris yra uolus musulmonas, sakė, jog biologiniai vyrų ir moterų skirtumai reiškia, kad jie negali gyvenime atlikti tų pačių funkcijų.

„Mūsų religija (islamas) apibrėžė moterų padėtį (visuomenėje): motinystė“, – sakė R.T.Erdoganas turkų moterų auditorijai, kurioje buvo ir jo paties dukra Sumeyye (Siumejė).
„Kai kurie žmonės gali tai suprasti, o kai kurie – ne. Negali to paaiškinti feministėms, nes jos nepriima motinystės idėjos“, – pareiškė jis.

„Bučiuočiau savo motinos kojas, nes jos kvepėjo rojumi. Ji žiūrėdavo nedrąsiai ir kartais verkdavo“, – prisiminė jis.

Vėliau jis sakė, kad su moterimis ir vyrais negalima elgtis vienodai, „nes tai prieštarauja žmogaus prigimčiai“.

„Jų charakteriai, įpročiai ir fiziniai duomenys skirtingi ... Negali į vieną padėtį su vyrais statyti motinos, krūtimi maitinančios savo kūdikį. Negali versti moterų dirbti visus darbus, kuriuos gali dirbti vyrai, kaip komunistinių režimų (valdytose šalyse). Negali pasakyti joms eiti ir kasti žemes. Tai prieštarauja jų trapiai prigimčiai“, – sakė R.T.Erdoganas.

Jis tikriausiai turėjo omenyje Antrojo pasaulinio karo metų ir pokario praktiką komunistinėse valstybėse moterims dirbti sunkų fizinį darbą gamyklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių