Quantcast

Mirė Sirijos prezidento motina

  • Teksto dydis:

Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) motina Anissa Makhlouf al Assad (Anisa Machluf Asad) mirė šeštadienį, būdama 86 metų, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Buvusi pirmoji šalies ponia ir eksprezidento Hafezo al Assado (Hafizo Asado) našlė mirė vienoje ligoninėje sostinėje Damaske, nurodė valstybinė naujienų agentūra SANA.

Agentūra neįvardijo mirties priežasties, bet Anissai artimi šaltiniai sakė, kad jos sveikata buvo pašlijusi jau daug metų, o iki 2012-ųjų ji dažnai važinėdavo gydytis į Vokietiją.

Tais metais Europos Sąjunga paskelbė sankcijas dešimtims Sirijos režimo veikėjų, tarp jų prezidentui B.al Assadui, jo motinai ir kitiems šeimos nariams, uždrausdama atvykti į Bendrijos šalis ir įšaldydama jų aktyvus.

Sirijoje jau beveik penkerius metus tęsiantis pilietiniam karui, taip pat anksčiau, kai jos vyras Hafezas 30 metų valdė šalį geležiniu kumščiu, Anissa mažai reiškėsi viešajame gyvenime ir buvo retai minima žiniasklaidos.

1930 metais Latakijoje gimusi Anissa ištekėjo už Hafezo al Assado 1957 metais ir susilaukė penkių vaikų.

Du iš jų mirė: sūnus Basselis (Basilis), kuris buvo ugdomas tapti nauju šalies prezidentu, ir Majdas (Madždas). Iš Anissos vaikų tebegyvena Basharas, jo jaunesnis brolis Maheras ir sesuo Bushra (Bušra).


Šiame straipsnyje: Basharas al AssadasSirijasirai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių