Quantcast

Mirė prieštaringai vertinamas buvęs Vašingtono meras M. Barry

  • Teksto dydis:

Buvęs Vašingtono meras Marionas Barry (Merionas Baris), kuris nešlovingai paliko šį postą ir sėdo į kalėjimą dėl narkotikų kontrolės įstatymų pažeidimų, bet paskui grįžo ketvirtai kadencijai, būdamas 78 metų anksti sekmadienį mirė Vašingtono ligoninėje,pranešė atstovė.

Ligoninės „United Medical Center“ atstovė Natalie Williams (Natali Viljams) patvirtino, kad M.Barry mirė, bet atsisakė pateikti daugiau detalių.
Vietos žiniasklaida pranešė, kad jis šeštadienį buvo išrašytas iš kitos rajono ligoninės, į kurią buvo paguldytas ketvirtadienį.

Misisipėje pusininko šeimoje gimęs M.Barry JAV sostinės politikoje dešimtmečius dominavo nepaisydamas daugybės skandalų ir areštų.

Didžiausias incidentas įvyko per trečią jo kadenciją mero poste, kai jis 1990 metų sausį po FTB operacijos buvo areštuotas dėl kreko vartojimo ir laikymo.

„Meras iki gyvos galvos“ buvo nuteistas šešis mėnesius kalėti, bet 1994-aisiais vėl iškilo į aukščiausią miesto postą.

M.Barry, kuris taip pat daug kadencijų dirbo Kolumbijos apygardos taryboje ir vadovavo švietimo tarybai, savo politinę nešlovę per 1994 metų rinkimus sugebėjo paversti atpirkimo tema.

2009 metais M.Barry, kuris ir vėl dirbo miesto taryboje, buvo areštuotas dėl įtarimų persekiojus moterį.

Per pirmąsias kadencijas M.Barry pelnė pripažinimą kaip charizmatiškas lyderis, kuris miesto administracija naudojosi stumdamas savo ambicingas socialines programas, tarp jų – darbo vietų neturtingiesiems.

Savo, kaip Kolumbijos apygardos tarybos nario, biografijoje M.Barry rašė, kad gyvena vadovaudamasis principu „visuomet kovoti dėl žmonių“.

Tačiau per vėlesnes kadencijas sėkmė nuo M.Barry ir miesto ėmė nusisukti. Municipalinis deficitas išsipūtė, nusikalstamumas augo, o vienas artimas mero patikėtinis buvo nuteistas dėl piktnaudžiavimo valstybinėmis lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių