Quantcast

Mirė buvęs Suomijos prezidentas M. Koivisto

  • Teksto dydis:

Suomijoje penktadienį, būdamas 93-ejų mirė buvęs šalies prezidentas Mauno Koivisto (Maunas Koivistas).

Kaip pranešė Suomijos prezidentūros kanceliarija, 9-asis Suomijos prezidentas M. Koivisto mirė 21 val. 15 min. vienoje Helsinkio ligoninėje.

M. Koivisto prezidento poste dirbo 12 metų: nuo 1982-ųjų iki 1994-ųjų. Anksčiau jis dirbo premjeru, finansų ministru ir Suomijos centrinio banko vadovu.

Pastaraisiais metais buvęs šalies vadovas sunkiai sirgo – jam progresavo Alzheimerio (Alcheimerio) liga, viešuose renginiuose jis nebesirodė. Šių metų kovą jis buvo laikomas specializuotoje prieglaudoje.

D. Grybauskaitės užuojauta

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pareiškė užuojautą Suomijos Prezidentui Sauli Niinistö dėl buvusio šalies vadovo mirties.

Pasak šalies vadovės, ilgametis Suomijos Prezidentas žmonių atmintyje išliks kaip savo vertybėms ištikimas ir žmonių mylimas politikas, šalies patriotas ir atsidavęs valstybės tarnautojas, daugelį metų stiprinęs savo šalį. Prezidentės užuojautoje teigiama, kad M. Koivisto bus prisimenamas kaip tvirtas europietis, atvedęs savo šalį į Europos Sąjungą.

Šalies vadovė išreiškė užuojautą Prezidento M. Koivisto šeimai, artimiesiems ir visai Suomijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių