Quantcast

Minskas ramiai reaguoja į NATO pajėgų stiprinimą prie Baltarusijos sienų

Baltarusija ramiai reaguoja į suaktyvėjusią NATO karinę veiklą prie šalies sienų ir nemano, jog tokiu būdu pažeidžiami kokie nors tarptautiniai susitarimai, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Dmitrijus Mirončikas, nurodoma laikraščio „Vzgliad“ tinklalapyje www.vz.ru.

„Aišku, mums žinomi Vakarų šalių politinės ir karinės vadovybės pareiškimai apie karinį aktyvumą prie mūsų sienų, karinių kontingentų didinimą bendriems mokymams rengti. Baltarusija taip pat pakankamai aiškiai apibrėžė savo poziciją šiuo klausimu ir ėmėsi atsakomųjų priemonių, atsižvelgdama į NATO aviacijos kontingento didinimą“, – D.Mirončiko žodžius citavo Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Jis pridūrė, kad Baltarusija nesureikšmina papildomų NATO pajėgų dislokavimo kaimyninėse šalyse.

„Šiuo konkrečiu atveju neįžvelgiame nei daugiašalių, nei dvišalių tarptautinių įsipareigojimų pažeidimo – įskaitant susitarimus su mūsų kaimynėmis dėl papildomų pasitikėjimo ir saugumo priemonių“, – pažymėjo URM atstovas.

Praėjusį mėnesį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad, reaguodamas į NATO žvalgybos veiksmus prie šalies sienų, Minskas pasiūlys Maskvai papildomai dislokuoti 15 karinių lėktuvų Baltarusijos teritorijoje.

Kovo 13 dieną Rusija pasiuntė į Baltarusiją šešis naikintuvus Su-27.

Rusijos oro pajėgų vyriausiasis vadas Viktoras Bondarevas sakė, kad Rusija dislokuos Baltarusijoje esančioje Baranovičių karinėje bazėje 24 naikintuvus Su-27SM3.

Padidėjus įtampai su Rusija dėl krizės Ukrainoje, NATO šalys pradėjo skubiai planuoti potencialų Aljanso pajėgų stiprinimą Rytų Europoje: Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Rumunijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių