Quantcast

Milžinės „Apple“ apsukos mažėja?

JAV technologijų milžinė "Apple" pirmąsyk pardavė mažiau išmaniųjų "iPhone" nei ankstesniais metais. Analitikai teigia, kad pasiūlyti vartotojams ką nors naujo darosi labai sunku.

"Apple" per pirmus tris šių metų mėnesius pardavė daugiau kaip 51 mln. išmaniųjų telefonų "iPhone".

Šis skaičius – įspūdingas. Vis dėlto bendrovei, pratusiai  pirmauti išmaniųjų technologijų rinkoje, tai yra praradimas. Mat tai 10 mln. parduotų telefonų mažiau, nei "Apple" pardavė tuo pat laikotarpiu pernai.

Tiesa, įmonė gali džiaugtis, kad jos pelnas auga – nors "iPhone" pardavimas mažėjo, bendrovė sugebėjo per pirmąjį ketvirtį užsidirbti 10,5 mlrd. JAV dolerių.

Tad, anot įmonės vadovų, nėra reikalo skambinti pavojaus varpais.

"Apple" ateitis yra labai šviesi", – analitikams pareiškė įmonės vadovas Timas Cookas.

Vis dėlto pastaruoju metu pasigirsta vis daugiau nuomonių, kad naujausi "iPhone" modeliai ne tiek jau ir skiriasi nuo ankstesnių modelių. Tad vartotojai dažnai nemato poreikio pirkti naujų telefonų versijų.

"Apple" taip pat parduoda planšetinius kompiuterius "iPad", kompiuterius "Mac" ir kitus prietaisus, tačiau "iPhone" teko beveik du trečdaliai įmonės pirmojo ketvirčio įplaukų, kurios sudarė 50,6 mlrd. JAV dolerių.

"Jiems labai reikia sukurti kitą nuostabų produktą", – pakomentavo "S&P Global Market Intelligence" analitikas Angelo Zino. Įmonės ateitį ekspertas įvertino optimistiškai, tačiau jis pridūrė, kad "Apple" būtina pradėti diversifikuoti savo įplaukų bazę, t. y. skatinti ir kitų įrenginių pardavimą.

Bendros įmonės įplaukos sausio-kovo mėnesiais, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažėjo 13 proc. Be kita ko, įmonė nustebino analitikus pareiškusi, kad šį ketvirtį įplaukos ir vėl smuks 13 proc. ar dar daugiau.

Metinio pardavimo smukimo nebuvo užfiksavusi nuo 2003 m., kai nešiojamasis grotuvas "iPod" daug kur buvo laikytas naujove, o "iPhone" dar nebuvo sukurtas.

 


Šiame straipsnyje: technologijosAppleiphone

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių