Quantcast

Migrantai sutrikdė eismą Lamanšo tuneliu

  • Teksto dydis:

Eismas Didžiąją Britaniją ir Prancūziją jungiančiu Lamanšo tuneliu sutriko penktadienio vakarą, kai dešimtys migrantų mėgino patekti į jo draudžiamas zonas Kalė uostamiestyje, pranešė pareigūnai.

„Nuo 22 val. 30 min. vietos (23 val. 30 min. Lietuvos) laiku apie 150 migrantų mėgino patekti į platformas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Prancūzijos šiaurinės Pa de Kalė prefektūros atstovas.

Pasak jo, eismas tuneliu sutriko, susidarė ilgos automobilių eilės, bet vienas AFP žurnalistas nurodė, kad eismas buvo atnaujintas maždaug po dviejų valandų.

Migrantai „mėgina kirsti Lamanšo sąsiaurį bet kokiais būdais“, sakė bendrovės „Eurotunnel“ atstovas, pridūręs, kad tunelis „kiekvieną naktį nukenčia nuo mėginimų įsibrauti“.

„Priderinome mūsų transporto sistemą, kad užtikrintume didžiausią saugumo lygį ir kad mūsų traukiniai kursuotų“, – pridūrė atstovas.

Apie 3 000 migrantų šiuo metu yra apsistoję aplink Kalė šiaurės Prancūzijoje ir mėgina patekti į Britaniją per Lamanšo sąsiaurį.

Ši krizė vėl atsidūrė politinės darbotvarkės viršuje per pastarąsias dvi savaites, kai dėl keltų jūreivių protestų Kalė uoste daug migrantų įsibrovė į stovinčius vilkikus.

Prancūzija ir Britanija pernai rugsėjį pasirašė susitarimą įkurti 5 mln. eurų fondą, kurio lėšos naudojamos, siekiant padėti Kalė atlaikyti migrantų antplūdį.

Tie pinigai turi būti naudojami saugumui uoste ir Lamanšo tunelio prieigose sustiprinti.


Šiame straipsnyje: migrantaiLamanšo tuneliskalė

NAUJAUSI KOMENTARAI

STOP JUODASIS MARAS

STOP JUODASIS MARAS portretas
Visais imanomais budais Lietuva turi apsiginti nuo sios masonu klano Europai primestos epidemijos! Musu islikimas priklauso nuo to, kiek dabar sugebesime uzkirsti kelia laukiniu genciu verzimuisi i musu etnines zemes.

viena is iseiciu

viena is iseiciu portretas
visus migrantus reik nukreipt i lietuva zinoma ne uz dyka o jei apsimeteliai migrantai pasirodys kad i europa bego ne nuo persekiojimo o del geresnio gyvenimo tai tada juos issiusti i ju tevynes kaip zmones kurie melavo kad ju atvykimo tikslas begimas nuo persekiojimo,karo ir t. t. .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių