Quantcast

„MeToo“ skandalo sukrėstos Švedijos akademijos vadovas – literatūros profesorius

  • Teksto dydis:

Nobelio literatūros premijas skirianti Švedijos akademija penktadienį pranešė, kad literatūros profesorius Matsas Malmas tapo jos naujuoju nuolatiniu sekretoriumi po 2017 metų pabaigoje šią instituciją sukrėtusio „#MeToo“ skandalo.

M. Malmas yra Geteborgo universiteto literatūros teorijos profesorius.

„Esu labai laimingas, gavęs tokį pasitikėjimą, ir nekantriai laukiu (darbo) garbingojoje komisijoje kaip nuolatinis sekretorius“, – pareiškė jis.

54 metų M. Malmas Akademijos nariu tapo prieš keturis mėnesius.

Pareigas jis perima iš Anderso Olssono (Anderso Olsono), turėjusio atsistatydinti dėl Jeano-Claude'o Arnault (Žano Klodo Arno) – įtakingos Stokholmo kultūros sluoksnių figūros – sukelto skandalo.

J.-C. Arnault buvo nuteistas už jaunos moters išžaginimą, o Akademija į skandalą buvo įtraukta todėl, kad šis vyras buvo vedęs vieną jos narę, Katariną Frostenson, kuri taip pat atsistatydino.

Tarp 18 Akademijos narių kilo aštrūs nesutarimai dėl to, kad ji pateisino savo ilgalaikius ryšius su šiuo prancūzu. Prasidėjo nemalonios viešos diskusijos, atsistatydino keli Akademijos nariai ir galiausiai pirmą kartą per 70 metų buvo atidėtas Nobelio literatūros premijos apdovanojimo suteikimas.

Akademija pranešė apie savo planus 2018 metų premijos nugalėtoją paskelbti kartu su šių metų laureatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių