Quantcast

A. Merkel: Vokietija nesvarstys naujojo Graikijos prašymo iki referendumo

  • Teksto dydis:

Kanclerė Angela Merkel antradienį įstatymų leidėjams pareiškė, kad Vokietija nesileis į naujas paramos derybas su Atėnais iki savaitgalį vyksiančio referendumo, sakė vienas vokiečių parlamentarų.

„Iki referendumo Vokietija negali derėtis dėl naujojo prašymo“ pagalbos, taip, anot vieno Krikščionių demokratų partijos parlamentaro, sakiusi A.Merkel.

Graikija antradienį paprašė dvejų metų gelbėjimo sandorio su Europos Sąjunga krizės ištiktai šaliai gelbėti, likus vos kelioms valandoms iki paskutinio termino, kada Atėnai turi sumokėti skolas tarptautiniams skolintojams.

Vokietijos vicekancleris Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis), centro kairiųjų socialdemokratas, savo ruožtu, sakė, kad naujos derybos galėtų vykti, jeigu Graikija atšauktų liepos 5 dieną rengiamą referendumą; taip nurodė vienas jo partijos įstatymų leidėjų.

Eurogrupės vadovas Jeroenas Dijsselbloemas (Jerunas Deiselblumas) anksčiau pranešė, kad euro zonos finansų ministrai antradienį skubiai surengtame pasitarime svarstys Atėnų paskutinės minutės pasiūlymą. Tai būsią padaryta telekonferencijos būdu nuo 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku.

Šioje telekonferencijoje ketina dalyvauti ir Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble (Volfgangas Šoiblė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių