Quantcast

A. Merkel: vis dar nėra pagrindo deryboms dėl naujos programos Graikijai

  • Teksto dydis:

Vis dar nėra pagrindo deryboms dėl naujos paramos Graikijai, pareiškė antradienį į Briuselį dalyvauti skubiai sušauktame euro zonos lyderių susitikime Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Mes vis dar neturime pagrindo deryboms“ dėl naujos pagalbos programos kartu su ES pagalbą teikiančia organizacija, vadinama Europos stabilumo mechanizmu (ESM), nurodė A.Merkel žurnalistams prieš prasidedant lyderių susitikimui, rengiamam po referendumo, kuriame Graikijoje buvo pasakyta „Ne“ taupymui.

A.Merkel pažymėjo, kad bus svarstoma, kaip elgtis toliau, bet „mes negalėsime susidaryti galutinio vaizdo; nors turiu pasakyti, kad dabar jau kalbama ne apie savaites, o apie kelias dienas“.

Vokietijos kanclerė iš pradžių sėdo prie derybų stalo kalbėtis su Graikijos ministru pirmininku Aleksiu Cipru (Alexis Tsipras), Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu) ir Europos Komisijos vadovu Jean-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu) prieš platesnio rato, 19 euro zonos lyderių posėdį, kurį planuota pradėti 16 val. 30 min. Grinvičo (19 val. 30 min. Lietuvos) laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių