Quantcast

A. Merkel: pralaimėjimas Žemutinės Saksonijos rinkimuose nesusilpnino

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį paneigė, kad dėl konservatorių partijos pralaimėjimo rinkimuose Žemutinėje Saksonijoje susilpnėjo jos kaip kanclerės įtaka. A. Merkel ruošiasi sudėtingoms šios savaitės deryboms, prieš formuojant naują vyriausybę.

„Į derybas einame žinodami, kad esame stipriausia jėga“ šalyje po rugsėjo 24 d. rinkimų, sakė A. Merkel.

„Nemanau, kad šis pralaimėjimas – silpnybė“, – kalbėdama apie pralaimėjimą vakarinėje Žemutinės Saksonijos žemėje sekmadienį sakė A. Merkel ir pabrėžė, kad jos Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) šiais metais rinkimus laimėjo trijose žemėse.

Balsavimas Žemutinės Saksonijos žemėje itin svarbus, nes surengtas praėjus vos trims savaitėms nuo visuotinių šalies rinkimų, per kuriuos A. Merkel konservatoriai patyrė savo didžiausią pralaimėjimą per kelis dešimtmečius irleido prasiveržti kraštutinių dešinių partijai  „Alternatyvą Vokietijai“ (AfD).

Nepaisant to, A. Merkel vis tiek laimėjo ketvirtą kanclerės kadenciją, bet, kad suformuotų vyriausybę ji privalo sudaryti koaliciją su kairiųjų pažiūrų Žaliųjų partija ir verslą remiančia „Laisvųjų demokratų“ (FDP) partija. Derybos su šiomis partijomis prasidės trečiadienį.

Politinis žaidimas galimai užsitęs iki 2018 metų ar net ilgiau, nes partijų nuomonės tvirtai skiriasi tokiais kritiniais klausimais, kaip nuo 2015 metų daugiau nei milijonas į Vokietiją atvykusių pabėgėlių, ES politika ir aplinkosaugos politika.

CDU partijos sąjungininkė bavariškoji Krikščionių socialinė sąjunga (CSU) išreiškė savo griežtą poziciją dėl imigracijos, stengdamiesi atsikovoti rinkėjus iš AfD partijos.

Mažai tikėtina trijų partijų koalicija, galinti sudaryti Vokietijos naująją vyriausybę, pavadinta „Jamaika“ – mat šių partijų spalvos atitinka tos Karibų valstybės vėliavos spalvas: juoda – konservatorių, geltona – FDP ir žalia – Žaliųjų partijos spalvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cha cha cha .... liberastPIDERASINE gelezine logika: Prapisau milijona, bet pasidariau turtingesnis. Cha cha cha ....tikrai pasauli valdo IDIOTAI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių