Quantcast

A. Merkel norėtų, kad Europos Komisijai vadovautų Vokietijos atstovas

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel norėtų, kad Europos Komisijai vadovautų jos šalies atstovas, ketvirtadienį pranešė leidinys „Handelsblatt“, remdamasis šaltiniais vyriausybėje.

Pasak šių šaltinių, vardan to kanclerė gali sutikti nekelti Vokietijos centrinio banko „Bundesbank“ pirmininko Jenso Weidmanno (Jenso Vaidmano) kandidatūros į Europos Centrinio Banko vadovo postą.

2019-aisiais bus pakeistas tiek EK pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris), tiek ECB vadovas Mario Draghi (Marijus Dragis). Taip pat savo kadenciją užbaigs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ir ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini), rašo laikraštis „Deutsche Welle“.

„Merkel pagrindinis prioritetas yra Europos Komisija, o ne ECB“, – pareiškė vienas aukšto rango Vokietijos vyriausybės atstovas ir pabrėžė, kad EK vadovo postas yra politiškai reikšmingesnis nei ECB pirmininko.

Vienu iš potencialių kandidatų į EK vadovo postą įvardijamas Europos liaudies partijos (EPP) pirmininkas, Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) atstovas Manfredas Weberis (Manfredas Veberis). Taip pat J.-C. Junckerio įpėdiniu gali tapti dabartinis Vokietijos ekonomikos ir energetikos ministras Peteris Altmaieris (Pėteris Altmajeris) arba gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lejen), pažymi „Handelsblatt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
O ji nenoretu, kad vadovautu koks putleris?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių