Quantcast

A. Merkel kurpia planą dėl migrantų srauto į Europą pažabojimo

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį paragino Europos Sąjungą ir Šiaurės Afrikos valstybes sudaryti susitarimus, panašius į prieštaringai vertinamą Bendrijos susitarimą su Turkija, kurie padėtų pažaboti migrantų srautą į Europą.

Minėtame ES ir Ankaros susitarime numatyta, kad už kiekvieną migrantą, grąžinamą į Turkiją iš Bendrijos narės Graikijos, kuri susidūrė su vienu didžiausių jų antplūdžių, Europa priims po vieną pabėgėlį sirą.

Susitarimu taip pat buvo įsipareigota suteikti Turkijai kelių milijardų eurų paramą, paspartinti derybas dėl Ankaros narystės ES, taip pat pažadėta bevizių kelionių į ES galimybė Turkijos piliečiams.

„Privalome pasirašyti panašius susitarimus su šalimis Šiaurės Afrikoje, kad būtų užtikrinta geresnė migrantų maršrutų, einančių per Viduržemio jūrą, kontrolė“, – sakė A. Merkel regioniniam dienraščiui „Neue Passauer Zeitung“.

„Tokie susitarimai naudingi ir patiems pabėgėliams“, – sakė kanclerė, atkreipdama dėmesį, kad migrantai rizikuoja gyvybe, mėgindami palaikiais laivais Viduržemio jūra pasiekti Europą, ir už šias itin pavojingas keliones žmonių prekiautojams moka didžiules pinigų sumas.

„Jiems tai kur kas saugesnis variantas, juk yra daug priežasčių likti Turkijoje, kuri yra arčiau jų tėvynės ir kurioje kultūros bei kalbos barjerai nėra tokie dideli“, - sakė A. Merkel, gindama susitarimą su Turkija, kuris, jos nuomone, tebėra „toks pat teisingas kaip ir anksčiau“.

„Reikia stengtis ir padaryti viską, kad jis būtų toliau įgyvendinamas“, - sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ji

ji portretas
man uznesa i turgaus boba kuri nieko nedaro o mala liezuviu gal bijo kad rusai nenutrauktu duju? o konkreciai tegul nedelsiant uzdaro sienas kaip australai nuo invazijos ir baigtas kriukis o ne maivosi ir kur vokieciu spec t. kad daleidzia si nevokiska bardaka?...

Koki gali

Koki gali portretas
būt susitarimai su Turkija?Taigi jiems iš to visur pinigas.Galutinis rezultatas - vistiek apmaus.Išeitis viena:stipriai kontroliuoti ES išorines sienas.Ir jokių nuolaidų.Dabar žaidžia, žaidžia..skystakiaušiai..

vadinas

vadinas portretas
vel nauja prikaza gavo is maskvos
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių