Quantcast

A. Merkel: jeigu euras žlugs, žlugs ir Europa

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pabrėžė, kad, Graikiją ištikus krizei, Europa turi sugebėti priimti kompromisą, ji dar perspėjo – jeigu „euro žlugs, žlugs ir Europa“, ir primygtinai siūlė Europos Sąjungai laikytis savo principų.

Graikijai strimgalviais lekiant link įsipareigojimų Europos Sąjungai ir Tarptautiniam valiutų fondui (TVF) nevykdymo bei dar didesnės suirutės po savaitgalio, kai nutrūko derybos su skolintojais, A.Merkel pareiškė taip: „ jeigu gebėjimas rasti kompromisų prarastas, prarasta ir Europa“.

Tačiau ji pabrėžė, kad „būtina kovoti už“ Europos principus, nes priešingu atvejų jos įvaizdis blogės.

Anot A, Merkel, „galbūt mes galėtume kuriam laikui jiems pasiduoti, galbūt galėtime pasakyti „nusileiskime šį kartą“.

„Tačiau aš sakau: vidutiniu ir ilgesniu laikotarpiu tai pakenktų mums. Pakenktų tuo, kad mes (Europa) nebebūtume svarbūs pasauliui, kad mūsų vienybė išnyktų“, – pridūrė kanclerė.

„Štai kodėl mums vėl ir vėl reikia gebėti priimti kompromisus ir laikytis principų Europoje“, – nurodė A.Merkel prieš skubų susitikimą su savo partijos lyderiais ir parlamentinių grupių vadovais aptarti Graikijos krizės.

A.Merkel padėkojo Vokietijos finansų ministrui Wolfgangui Schaeuble (Volfgangui Šoiblei) už jo pastangas „dieną ir naktį“ ieškoti kompromisų ir susilaukė iš delegatų ilgai trukusių plojimų suvažiavime Krikščionių demokratų sąjungos (KDS) 70-mečiu paminėti.

„Vėl ir vėl mes girdime klausimą: „gal galime tik kartą, nesilaikyti savo principų?“ Ir čia turime atsakyti: „Ne, negalime“... Štai kodėl mes norime, kad Europa iš šios krizės išeitų stipresnė negu buvo prieš krizę“, – kalbėjo A.Merkel.

Kiek anksčiau jos atstovas spaudai sakė, kad A.Merkel pasirengusi kalbėtis su Graikijos ministru pirmininku Aleksu Cipru (Alexis Tsipras), nors derybos ir nutrūko.

„Suprantama, ji vis dar būtų nusiteikusi kalbėtis su ministru pirmininku Cipru, jei jis to norėtų“, – žurnalistams sakė Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

Pasak jo, Vokietijos vyriausybė „tikrai padarė viską, ką galėjo, kad paskatintų susitarti Graikiją su tomis trijomis institucijomis“. Turėti omenyje tarptautiniai Graikijos kreditoriai.

„Kanclerė asmeniškai stengėsi, kad būtų tai pasiekta, kartu su Prancūzijos prezidentu (Francois) Hollande (Fransua Holandu)“, – sakė St.Seibertas.

Pasirengusi deryboms su Graikija

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pasakė, kad bet kokios naujos derybos su Graikija apie jos skolų krizę galėtų vykti po būsimo referendumo, kuriame graikai tars savo žodį dėl reikalaujamų reformų.

„Jeigu Graikijos vyriausybė paprašys derybų, pavyzdžiui po referendumo (ateinantį sekmadienį), mes žinoma neatsisakytume“, – pasakė ji žurnalistams po susitikimo su savo partijos lyderiais ir parlamento nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam jo

Tam jo  portretas
Blogai okupavo, kad vogti galėjo, bilekaip dirbti....Nebūt okupavę, neturėtumėm Memelio krašto ☺.

Yes

Yes portretas
Kvailių ir pasipūtėlių komanda ES VIRŠŪNĖJE, kai pinigais aptekę ponai nebežino kur juos nukišt, taip ir gaunas. Priimant į sąjungą,galėjo patikrinti, kaip atrodo graikų biudžetas.Ir taip aišku, kad neturint aukščiausio lygio pramonės ir gamtos turtų, gauti didžiausius atlyginimus ir pensijas ,o milijardieriams iš vis nemokėti mokesčių -turi tik skoloj valstybė gyvuoti. LOGIŠKA. IŠ VIS SĄJUNGĄ ĮMANOMA TIK SOCIALISTINĖJ SANTVARKOJE. JEI VADOVAS GRIEŽTAS IR SĄŽININGAS.

Reikia

Reikia  portretas
Reikia bobas varyti is politikos,tada ir europos sajunga nezlugs.Pas bobas svarbiausias organas subine,pas gejus svarbiausias organas taipat subine,jie visi su subine ir galvoja,todel ir ES turi butinai zlugti.Politikoj turi buti tik vyrai,kurie galvoja su galva o ne su subine.kaip bobos ir gejai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių