Quantcast

A. Merkel: ES prieglobsčio taisyklės yra pasenusios

  • Teksto dydis:

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį „pasenusia“ pavadino Europos Sąjungoje galiojančią prieglobsčio suteikimo tvarką, pagal kurią visa našta tenka pirmai šaliai, į kurią migrantai atvyko .

„Būkime teisingi. Dublino procesas, jo dabartinė forma, yra pasenusi“, – sakė A.Merkel, sakydama kalbą Europos Parlamente kartu su Prancūzijos vadovu Francois Hollande'u (Fransua Holandu).

Šis procesas, kuris daro spaudimą arčiausiai migrantų kilmės šalių esančioms valstybėms, kaip Italija ir Graikija, priimti didžiąją migrantų dalį, „prasidėjo, be abejo, gerais ketinimais, tačiau prie mūsų sienų iškilę iššūkiai nuo šiol tai padarė neįveikiama užduotimi“, – sakė A.Merkel Strasbūre.

„Aš prašau naujos procedūros“ prieglobsčio prašančių pabėgėlių „teisingam“ paskirstymui po 28 Bendrijos valstybes, pridūrė kanclerė.

Vokietija iš visų Europos šalių sulaukia daugiausia nuo karo ir skurdo bėgančių migrantų, Europą apėmus didžiausiai migrantų krizei nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Didžiausia Europos ekonomika prognozuoja, kad per šiuos metus ją pasieks nuo 800 tūkst. iki 1 mln. atvykėlių.

Pabėgėlių srautas labai išaugo Vokietijai paskelbus, kad ji priims pabėgėlius iš Sirijos, nors pagal galiojančią tvarką dėl pabėgėlių statuso jie turėtų kreiptis į pirmą Europos Sąjungos valstybę, į kurią jie pateko pakeliui į Vokietiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

temide

temide portretas
idomu kodel merkel visai newrupi skurstantys es saliu zmones kurie gyvena zemiau skurdo ribos bet be galo dosni ir rupestinga tik musulmonu pasaULIUI JI ATVERE SIENAS JUK TIK IS VIENOS PUSES KAd islamo ispazinejai galetu laisvai be kliuciu kirsti es sienas bet ipatinga apsauga rupinasi kad es sienu nekirstu neduok dieve ukrainieciai baltarusiai rusai nors jie is tos pacios civilizacijos to paties tikejimo juk zmones negali atsakyti uz tu valdziu politika galu gale is kur jiems zinoti gyvenantiems uz kardono kad ju valdzia diktatoriska su kuom ja turetu lyginti

mizantropas

mizantropas portretas
pabėgėliai nėra kvaili ar tikrai nėra išsigandę karo, jie įnoringai renkasi galutinį tikslą, turtingas Europos valstybes, todėl mums nėra ko nerimauti. Mums turi labai ir labai rūpėti, kodėl vyriausybė visiškai nesirūpina sunkiomis ligomis sergančiais Lietuvos piliečiais, ir nedaro jokių pastangų, kad greičiau būtų registruojami naujausi vėžio ir kitų sunkių ligų gydymo medikamentai, kad jie būtų kompensuojami. Štai tuomet mes pajusime savo valdžių dėmesį saviems piliečiams, o musulmonai tikrai mums nėra pirmaeilis dalykas, mums privalo rūpėti savi piliečiai. paskaičiuokime, kiek lėšų galima skirti onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms, naujausiems vaistams kompensuoti, jei nereikėtų remti tikrai neskurdžius migrantus. Baikime vaizduoti samariečius, kai patiems reikia pagalbos.

rupintojele

rupintojele portretas
kodel merkel nepasake kad musulmonu laukia ubagai is lietuvos o tai tie vargsai mini tik vokietija o apie mus nieko nezino labai blogai padare
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių