Quantcast

Maskva reikalauja bausti per Latvijos televiziją rodyto siužeto autorius

  • Teksto dydis:

Latvijoje Rusijos ambasada Latvijos užsienio reikalų ministerijai pateikė notą, kurioje reikalaujama patraukti atsakomybėn per Latvijos televizijos kanalą LTV rodyto vieno siužeto užsakovus ir gamintojus; šiuo siužetu atskleidžiamos Rusijos pastangos verbuoti samdinius kovoms Ukrainoje.

„Tikimės, kad Latvijos URM ir specialiosios tarnybos imsis reikalingų priemonių, kad būtų patraukti jo (minėto siužeto) užsakovai ir gamintojai. Atitinkamą notą pateikiame Latvijos URM“, – nurodoma Rusijos ambasados „Facebook“ paskyroje.

Rugsėjo 14 dieną rodytą LTV siužetą Rusijos diplomatai vadina provokuojančiu ir šmeižikišku. Mat, jame teigta, kad į Ukrainą dalyvauti kovos veiksmuose Ukrainos separatistų pusėje esą galima per Rusijos ambasadą Latvijoje.

Latvijos URM atstovas Karlis Eihenbaumas naujienų agentūrai BNS sakė, kad UR ministerijoje neturima informacijos, patvirtinančios televizijos siužeto teiginius.

Jis pabrėžė, kad ši tema priklauso Latvijos saugumo kompetencijai. „URM pasitiki Latvijos saugumo tarnybų profesionalumu ir atidžiai stebi įvykius“, – nurodė K.Eihenbaumas.

Latvijos saugumo policija, savo ruožtu, nurodė, reguliariai iš įvairių šaltinių, taip pat ir visuomeninių, gaunanti informacijos apie galimus Latvijos gyventojų planus vykti į Ukrainą ir dalyvauti ten neteisėtuose veiksmuose ar kitokioje su Ukrainos konfliktu susijusioje veikloje. Išanalizavus gautą informaciją, nustatomi asmenys, keliantys operatyvinį susidomėjimą. Tokia informacija laikoma valstybine paslaptimi, kuri viešai nekomentuojama.

Praėjusį sekmadienį Latvijos televizijos laidoje „Panorama“, kai kurie Latgalės krašto gyventojai, ketinantys tapti rusų samdiniais Ukrainoje, sakė, kad tai galima padaryti Rusijos ambasadai tarpininkaujant. Anot jų, Rusijos ambasada pasirengusi greitai sutvarkyti dokumentus ir dar žada gerai sumokėti.


Šiame straipsnyje: Latvijos URM. Rusijos ambasadarusų samdiniai Ukrainojekaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ruskiui irgi reikia pirma akis užpilti ir tik tada jis tampa"ereliu"

RUSAS

RUSAS portretas
Koks durnius verbuos latvius kariauti Jie tokie patys kariai kaip lietuviai ir amerikieciai Visas pasaulis juokiasi is tokiu kariu

Cha,cha,

Cha,cha, portretas
"jankis" ir "teisybė" springsta iš pykčio, nes akivaizdūs faktai apie Rusijos agresiją kalba už save, jų niekas paneigti nebegali.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių