Quantcast

Maskva: JAV pasitraukus iš INF sutarties Rusija gali imtis atsakomųjų veiksmų

  • Teksto dydis:

Maskva gali imtis atsakomųjų veiksmų, jei Vašingtonas galutinai pasitrauks iš Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties (INF), penktadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Kaip jau buvo sakyta, jei Vašingtonas vis dėlto galutinai apsispręs pasitraukti iš INF, Maskva pasilieka teisę į atitinkamą reakciją ir atsakomuosius veiksmus. Taip ir bus padaryta“, – kalbėjo ji televizijos „Rossija 1“ eteryje.

Anksčiau penktadienį JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) paskelbė, kad JAV nuo vasario 2 dienos nebedalyvaus šiame Šaltojo karo laikų susitarime.

Per trumpą spaudos konferenciją Valstybės departamente jis pridūrė, kad Rusija turi šešis mėnesius, kad išgelbėtų INF.

„Jei Rusija per šešis mėnesius vėl nepradės visiškai ir įtikimai laikytis sutarties ir nesunaikins INF pažeidžiančių raketų, jų paleidimo įrenginių ir atitinkamos įrangos, sutartis bus nutraukta“, – nurodė M. Pompeo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!

V.L

V.L portretas
Tipinis rusiskas atvejis - visus durnyti ir isivaizduoti kad jie protingiausi. juk visiems aisku kad ju vidutinio nuotolo raketos deklaruojanas atstumas 480km. O dapylus viena kita ltr, degalu kaip mat virsys draudziama 500km riba.Tai koks cia sutarties laikymasis?????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių