Quantcast

Maskva apkaltino Lietuvą, JAV ir Didžiąją Britaniją

  • Teksto dydis:

Maskva kaltina Jungtines Valstijas, Didžiąją Britaniją ir Lietuvą, kad jos stengdamosi pateisinti Ukrainos valdžią, kuri puola Malaizijos keleivinio lėktuvo kritimo teritoriją, užblokavo Rusijos siūlymą JT Saugumo Taryboje paskelbti atitinkamą pranešimą spaudai.

„Akivaizdus dar vienas bandymas užtarti Kijevo valdžią, trukdančią atlikti tikrai nepriklausomą, bešališką tarptautinį tragedijos aplinkybių tyrimą“, – sakoma Rusijos URM pranešime, paskelbtame šios įstaigos tinklalapyje.

Rusijos URM primena, kad Jungtinių Tautų Saugumo Taryba liepos 21 dieną vienbalsiai priėmė rezoliuciją dėl Ukrainoje sudužusio Malaizijos lėktuvo tarptautinio tyrimo. Joje minimas reikalavimas visoms kariaujančioms šalims nedelsiant nutraukti kovos veiksmus šio lėktuvo kritimo zonoje ir užtikrinti, kad ten galėtų patekti tyrėjai, ESBO specialioji stebėsenos Ukrainoje misijos ir kitų tarptautinių organizacijų atstovai, kad padėtų tyrimui.

„Pažeisdamas šį Saugumo Tarybos reikalavimą Kijevas viešai pareiškė apie ketinimą ginklu perimti lėktuvo kritimo rajono kontrolę ir ėmėsi puolamųjų kovos veiksmų. Todėl keli tarptautinės tyrimo grupės atstovų, esančių Donecke, mėginimai patekti į katastrofos rajoną žlugo“, – pažymima Rusijos URM pranešime.

„Rusijos delegacija JT Saugumo Taryboje liepos 28 dieną nurodė partnerėms akivaizdų faktą, kad Kijevas pažeidžia Tarybos reikalavimus, ir pasiūlė suderinti Saugumo Taryboje pranešimą spaudai; jame primenama apie 2166 rezoliuciją, pirmiausia jos 7-ąjį skirsnį, kuriuo reikalaujama nedelsiant nutraukti kovos veiksmus nuolaužų kritimo zonoje“, – nurodo Rusijos URM.

„Deja, mūsų iniciatyva buvo įžūliai JAV, Didžiosios Britanijos ir Lietuvos atstovų užblokuota“, – sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam jankiui

tam jankiui portretas
idiote, visa Lietuva nekenčia tokių, kaip tu, ruskių teroristų, niekšų ir grobikų. Jei esi pedofilas, tavo vieta pas putkiną kremliuje, kuriame visi tokie ir sėdi. Nuo to nepagydoma, tad varyk iš Lietuvos, ruski suski. O kad tau žodis fašistas nepatinka, tai man jis net labai prie širdies. Na, tai kas gražesnis ir puikesnis Hitleris ar putkinas? Kuris tau labiau patinka? man tai Hitleris. O dabar sprok iš pykčio.

jankis

jankis portretas
ponai fašistuojantys pedofilai,lietuva ne visa galvoja,taip,kaip keli fašistuojantys pedofilai ir debila leizbijanka ir apie tai žino fašistuojantys grabauskiniai padugnės

tam TIESA

tam TIESA portretas
tai kam čia pamokslauji? maskvai ar Ukrainai ir ją palaikantiesiems? Kas kerta šaką ant kurios sėdi? atrodo, kad patys ruskiai jau prisikapojo malkų tiek, kad jomis ir pasikurs, nes visi "didieji" ištekliai pasibaigs ir greitai, o galvų nėra, visos pragertos, ką darys ruskiai? Nagi puls kokią nors artimesnę valstybę, kurioje dar nėra JAV raketų.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių