Quantcast

Makedonija įsileido 200 pabėgėlių, 10 tūkst. jų tebėra įstrigę prie jos sienos

  • Teksto dydis:

Makedonija trečiadienį leido maždaug 200 pabėgėlių kirsti jos sieną su Graikija, prie kurios susitelkė maždaug 10 tūkst. žmonių, pranešė Graikijos pareigūnai.

Maždaug 170 žmonių leista kirsti sieną naktį, o dieną į šalį buvo įleidžiamos nedidelės grupelės žmonių, sakė AFP korespondentas.

Tai buvo pirmoji pabėgėlių iš Sirijos ir Irako grupė, kuriai buvo leista tęsti savo kelionę į kitas Europos šalis nuo pirmadienio ryto, kai prieš sienos uždarymą į Makedonija buvo įleista maždaug 300 pabėgėlių.

Augant atvykėlių nepasitenkinimui, šimtai jų pabandė prasilaužti pro sienos užtvarą, tačiau juos sustabdė Makedonijos policijos pajėgos, panaudojusios ašarines dujas ir už tai sulaukusios Europos Sąjungos kritikos.

Nuo tada Skopjė, imdamasi „apsaugos“ priemonių, prie sienos sustiprino policijos ir kariuomenės pajėgas, pranešė pareigūnai.

Graikijos Idomenio pasienio punkto pareigūnai sakė, kad dviejose stovyklose, kurias prižiūri pagalbos grupės, yra apsistoję 7 tūkst. žmonių, dar 3 tūkst. jų įsikūrė šalia esančiuose laukuose.

Per kelias pastarąsias dienas pagalbos grupės pranešė apie maisto produktų ir palapinių trūkumą pasienyje, perspėdamos, kad drėgni orai itin apsunkina padėtį pabėgėlių, kurių dauguma yra su mažais vaikais.

Makedonija taip pat pranešė, kad prie Serbijos sienos esantis jos pabėgėlių priėmimo centras jau beveik visiškai užsipildė – jame sienos kirtimo laukia beveik 1 tūkst. žmonių.

Daugiau nei pusė iš jų yra afganai, kuriems neleidžiama vykti toliau į kitas Europos valstybes.

„Maždaug 597 iš jų yra iš Afganistano ir jis vis dar laukia kokio nors sprendimo, kadangi čia jau yra 12 dienų“, – sakė Tabanovcės centro koordinatorius Goranas Stojanovskis.

„Kiti daugiausia yra sirai ir irakiečiai, kurie buvo sugrąžinti iš Serbijos. Nuo pirmadienio maždaug 180 migrantų iš Sirijos ir Irako dvi dienas yra įstrigę neutralioje teritorijoje tarp Serbijos ir Makedonijos, nes jiems neleidžiama patekti į Serbiją“, – sakė jis žurnalistams.

Europos Sąjunga trečiadienį paskelbė apie precedento neturintį savo planą skirti Graikijai ir kitoms valstybėms 700 mln. eurų skubios humanitarinės pagalbos, siekiant joms padėti įveikti migrantų krizę.

Ši suma bus išmokėta per trejus metus, pirmuosius 300 mln. numatoma išmokėti 2016 metais, o kitais metais – po 200 mln. eurų, nurodė ES humanitarinės pagalbos komisaras Christas Stilianidis (Christos Stylianides).

Graikija yra paprašiusi 480 mln. eurų, kad galėtų priglausti 100 tūkst. pabėgėlių,



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojai

Skaitytojai portretas
O jie ir gins, tik pas mus ir nuo mūsų!

skaitytoja

skaitytoja portretas
vien jauni vyrai galintys ir privalantys ginti savo tevyne

nuomonė

nuomonė portretas
MANAU ČIA TOKS GRAIKŲ IR TURKŲ BIZNIO PLANAS-na verslas...jei per dieną atvyksta 4000 svečių(kurie lekia tik į vokietiją pašalpų) 4000*1500EUR(kontroband už 1žmogų)= 6 milij per dieną * 30dienų = 180 milij(PER M4N) manau su valdžia dalinasi, kuo ne gyvenimas....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių