Quantcast

Madonna: netolerancija Europoje panaši į padėtį nacių Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Ką tik muzikos apdovanojimų „BRIT Awards“ įteikimo ceremonijoje pasirodžiusi JAV popmuzikos žvaigždė Madonna (Madona) ketvirtadienį prancūzų radijui sakė, jog „netolerancija“ dabar Prancūzijoje ir Europoje yra tokia didelė, kad „panašu į nacių Vokietiją“.

Interviu radijui „Europe 1“, kuris turi jį turi transliuoti penktadienį, Madonna sakė, kad antisemitizmas Prancūzijoje ir kitur Europoje yra pasiekęs aukščiausią visų laikų tašką, ir dabartinę atmosferą palygino su tuo periodu, kai kilo vokiečių fašizmas.

„Gyvename beprotiškais laikais. Panašu į nacių Vokietiją“, – sakė 56 metų dainininkė, kuri pavadino situaciją „baugia“ ir gailėjosi to, ką apibūdino kaip prarastą Prancūzijos tradiciją sveikinti įvairovę ir gerbti laisvę.

„Tai buvo šalis, kuri priimdavo kiekvieną ir skatindavo laisvę visais būdais, pavidalais ar formomis – menine laisvės raiška, – sakė Madonna. – Dabar tai visiškai dingę“.

„Prancūzija kažkada buvo šalis, kuri priėmė spalvotus žmones, ir vieta, kurioje prieglobstį rasdavo menininkai, ar tai būtų Josephine Baker (Džozefin Beiker), ar Charlie Parkeris (Čarlis Parkeris)“, – sakė ji.

Iš tikrųjų Ch.Parkeris tik trumpai lankėsi Prancūzijoje su koncertais ir ne taip, kaip džiazo legendos Budas Powellas (Badas Pauelas), Kenny Clarke'as (Kenis Klarkas) ir Dexteris Gordonas (Deksteris Gordonas), niekada negyveno šioje šalyje.

Madonna, kuriai trečiadienį įvykusi „BRIT Awards“ ceremonija nebuvo labai sėkminga – atlikdama savo numerį ji scenoje pargriuvo, – 2012 metais taip pat smerkė ksenofobijos ir kraštutinių dešiniųjų partijų kilimą Europoje.

Pasak popmuzikos deivės, ankstesni jos komentarai buvo išsakyti tada, kai ji sulaukdavo „daug kritikos ir grasinimų“ iš Marine Le Pen (Marin Le Pen) ir jos Nacionalinio fronto partijos, kurią Madonna vadino „fašistine“.

Dainininkės kivirčas su M.Le Pen prasidėjo kraštutinių dešiniųjų lyderei pagrasinus iškelti Madonnai bylą dėl klipo, kuriame buvo M.Le Pen atvaizdas su svastika ant kaktos. Tas įžeidžiamas simbolis galiausiai buvo pakeistas klaustuku, kad būtų išvengta bylinėjimosi.

Tačiau interviu „Europe 1“ Madonna sakė, jog motyvai, paskatinę ją 2012 metais kalbėti apie netoleranciją, šiandien yra dar labiau primygtiniai.

„Tai, ką pasakiau prieš dvejus metus, galioja (ir) šiandien, – sakė ji. – Tai vyksta ne tik Prancūzijoje, tai (vyksta) visoje Europoje. Bet ypač – Prancūzijoje. Netolerancijos lygis yra toks didžiulis, tai baugu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių