Quantcast

M. Schulzas po referendumo tikisi Graikijos vyriausybės atsistatydinimo

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas), nusivylęs Graikijos vyriausybe, pasitikėjimas kuria smukęs iki „apatinės ribos“, sako turįs vilties, kad ji atsistatydins po sekmadienio referendumo.

Graikijos ministras pirmininkas Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) paragino savo tautiečius sekmadienį plebiscite balsuoti prieš Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paramos teikimo sąlygas. Referendumą premjeras paskelbė nutraukęs derybas su kreditoriais, Graikijai sparčiai artėjant prie nemokumo ir stiprėjant baimei, kad šalis gali atsidurti už euro zonos ribų.

M.Schulzas ketvirtadienį vokiečių verslo laikraščiui „Handelsblatt“ pareiškė, kad „reiktų rengti naujus rinkimus, jeigu graikai balsuotų už reformų programą, vadinasi, ir išlikimą euro zonoje, o A.Ciprui, pagal loginę seką, tektų atsistatydinti“.

Laiko atkarpą tarp A.Cipro radikaliai kairiosios partijos „Syriza“ pasitraukimo ir naujų rinkimų turėtų „užpildyti technokratų vyriausybė, kad mes galėtume tęsti derybas“, cituoja laikraštis M.Schulzą.

„Jeigu laikinoji vyriausybė protingai susitartų su kreditoriais, tuomet „Syrizai“ laikas būtų baigtas, – sakė jis. – Tada Graikija turės dar vieną šansą“.

M.Schulzas vadina A.Ciprą „neprognozuojamu ir graikais manipuliuojančiu (žmogumi), ir tai darančiu beveik demagogiškai“.

„Mano pasitikėjimas Graikijos vyriausybės norėjimu derėtis jau pasiekė apatinę ribą“, – pabrėžė jis.

Graikijos finansų ministras Janis Varufakis (Yanis Varoufakis) ketvirtadienį sakė, kad vyriausybė „galėtų puikiausiai“ pasitraukti, jeigu žmonės eitų prieš ją, sekmadienį plebiscite balsuodami už griežtesnį taupymą mainais už tarptautinius paramos fondus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių