Quantcast

M. Le Pen pergalė Prancūzijos prezidento rinkimuose sukeltų didžiulę suirutę

  • Teksto dydis:

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė ketvirtadienį pareiškė, kad kraštutinių dešiniųjų kandidatės Marine Le Pen (Marin Le Pen) pergalė Prancūzijos prezidento rinkimuose galėtų sukelti politinę ir ekonominę suirutę.

„Tai neabejotinai sukeltų didžiulį sąmyšį“, – sakė Christine Lagarde (Kristin Lagard), buvusi Prancūzijos ekonomikos ministrė.

Tai ji pareiškė interviu televizijai CNBC Vašingtone, kur prasideda TVF ir Pasaulio banko pusmečio susitikimai.

Sekmadienį Prancūzijoje vyks pirmasis prezidento rinkimų turas. Nors viešosios nuomonės apklausos negarantuoja M.Le Pen pergalės, ekspertai ir apžvalgininkai nedrįsta atmesti tokios galimybės.

M.Le Pen žada pergalės atveju išvesti šalį iš euro zonos ir Didžiosios Britanijos pavyzdžiu organizuoti referendumą dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

Kovodamas su nacionalistinėmis nuotaikomis, kurios vis labiau plinta abejose Atlanto pusėse, TVF šią savaitę vėl pažadėjo siekti prekybos integracijos ir liberalizavimo.

Europos Sąjunga ir harmonizacija Europoje buvo politinės tvarkos po Antrojo pasaulinio karo kertinis akmuo, sakė Ch.Lagarde.

„Tai saugojo mus nuo karo siaubo – negalime to pamiršti“, – pažymėjo ji.

„Daug amžių konfrontavome“, – pridūrė TVF vadovė.

„Tai, kad beveik 70 metų gyvename taikoje ir palaikome draugiškus bei konstruktyvius santykius, yra vertybė, kurią privalu saugoti“, – pažymėjo TVF vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Le Pen pasidarytų kokią plastinę, baisu žiūrėti

Ričardas G.

Ričardas G. portretas
Tęsiame antivalstybinį, antilietuvišką komentuotojų DEMASKAVIMĄ. Lietuvos laisvės kovotojas, politinis kalinys monsinjoras Alfonsas Svarinskas rašė: „Nepraustaburnis Jonas.. komentaruose išniekino Dievą, šventuosius, Bažnyčią ir popiežių Benediktą XVI". Kaune buvo sulaikytas Jonas Grinius, stojęs prieš teismą. Policija iš jo atėmė kompiuterį... tas nusikaltėlis J. Grinius yra Rusijos žvalgybos agentas". Ir dabar matome tokius valstybinės politikos niekintojus, tautų kiršintojus, kurie pasirašo Jonas, jankis, Anonimas Jonas_Vingių, Vania, daktaras Jonas Ramanauskas ir kt.

Anžela

Anžela  portretas
Nei ji ką pakeis emigracijoje, nei ką gera atneš prancūzams. Populistė. Man ji iš dalies primena Hitlerį. Tėvas buvo skandalistas, O dukrelė ne ką geresnė.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių