Quantcast

A. Lukašenka planuoja kelti savo kandidatūrą Baltarusijos prezidento rinkimuose

  • Teksto dydis:

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka penktadienį pranešė, kad planuoja kelti savo kandidatūrą artėjančiuose prezidento rinkimuose.

„Šį pareiškimą darau atsižvelgdamas į savo ir šalies dabartinę būklę. Negaliu sau leisti nekandidatuoti į prezidentus“, – sakė A. Lukašenka po susitikimo su žiniasklaida ir visuomenės atstovais.

„Viskas gali pasikeisti – ir sveikata, ir dar kas nors, ir (tada) reikės elgtis kitaip (...). Bet aš kelsiu savo kandidatūrą, o jūs rinkitės bet ką, galite už mane nebalsuot. Tai bus normalu“, – kalbėjo prezidentas.

Tačiau jis perspėjo, kad „jeigu paskui kas nors atsitiks, jeigu man pradėsite priekaištauti, aš atsakysiu, kad galėjote už mane balsuoti“.

A. Lukašenka taip pat sakė, jog rinkiminės agitacijos neorganizuos, nes „tiek metų dirbu prezidentu ir mane pažįsta visų kiemų visi šunys“.

„Jeigu manęs neišrinks, aš neįsižeisiu, suprasiu, kad atėjo laikas trauktis“, – patikino prezidentas.

A. Lukašenka pabrėžė, kad neketina laikytis valdžios, kad perduotų ją savo įpėdiniams.

„Aš neketinu stengtis pratęsti savo politinį gyvenimą darydamas kokius nors triukus ir konfigūracijas. Pažadu, kad iš šio pasaulio prezidento krėsle manęs nešti nereikės“, – sakė Baltarusijos vadovas.

Pasak A. Lukašenkos, jo vaikai nenori tapti prezidentais.

„Prezidento pareigos yra sunkios pareigos. Nesakau, kad kankinuosi, nes niekas tuo nepatikės. Bet kartais kankinuosi, kartais džiūgauju“, – kalbėjo jis.

A. Lukašenka Baltarusijos prezidento postą užima nuo 1994 metų. Kiti šalies vadovo rinkimai turėtų vykti 2020-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lukašenką ir išrinks, garantuota.

deinis

deinis portretas
Žiurėjau per Bal.tv ,kaip vistupalino Lukašėnka ,buvo surinkti ministeriai ,direktoriai ir kiti ,prezidentas atsakinėjo į VISŲklausimus ,taip pat nurodinėjo klaidas ir kaip iš jų išeti ,vot mums toki prezidentą ,Skvernelis siūlė kurenti dujomis ,bet vien dujomis nepatrauks tokios didelės ,reikėtų statyti ir biokūro katilus ,galėtume ir mes prisidėti ,nes mačiau važiuojant Girukžlių plentu ,miške voliojasi daug visokių medžių o po to prašyti pigios elektros Kronio elektrinei

Putinas

Putinas portretas
irgi, postą apleis kai išneš kojom į priekį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių