Quantcast

A. Lukašenka nusisuka nuo rublio

Rublio nestabilumas ir sankcijos grasina sužlugdyti ir Vladimiro Putino sukurtą Eurazijos sąjungą – net Baltarusija jau nori atsiskaityti tik doleriais.

Rusija jau anksčiau uždraudė įvežti Baltarusijos pieną ir mėsą, o Minskas nusprendė atkurti muitinės kontrolę ir paragino gamintojus ieškoti naujų rinkų.

Antradienį prezidentas Aliaksandras Lukašenka nurodė gynybos pareigūnams rūpintis ne tik vakarinių sienų su NATO saugumu, bet ir stiprinti pajėgumus prie sienos su Rusija.

Ketvirtadienį jis pareiškė, kad negalima bėgti paskui Rusiją, nes neaišku, kas ten darosi.

Baltarusija ten parduoda pusę gaminių ir beveik visi sandoriai sudaromi rubliais. Nors šiemet eksporto apimtys nesikeitė, dėl rublio kurso smukimo per pirmus dešimt mėnesių Baltarusija uždirbo 700 mln. dolerių mažiau.

„Su Rusija reikėjo dirbti ir reikalauti, kad ir mums ji mokėtų tvirta valiuta, doleriais arba eurais. Man vicepremjeras raportuoja, kad ledai pajudėjo, daug mūsų produkcijos pirkėjų moka doleriais. Jei rubliais – tai pagal šios dienos ir valandos kursą“, – dėstė A. Lukašenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
Idiotas tu,nes ubagas ir visada girtas Girtuokliu ir pakaruokliu tauta

idiotui va taip

idiotui va taip portretas
pasiskaityk, ką prikeverzojai, amžinas debile. mums nusispjauti, ar baltgudija palaiko ruskį idiotą putkiną, ar nepalaiko, vistiek ruskiams alles kaput.

va taip

va taip portretas
Lietuvos eurokolchozo pirmininke grabauskaite mokinosi sovietines debiliskos ekonomikos mokykloj Kitu mokslu iveikti nesugebejo ir merkel komunistai isaugino Teisingi reiskia mokslai.Baltarusijos ekonomika palaiko Rusija jau daug metu.Lukasenko durnium apsimeta.Rubli eurokolchozo debilai padejo nuvertinti.Rusija po poros metu nuvertinima uzmirs-eurokolchozas labai ilgai neuzmirs.Palauk iki vasario menesio-viska suprasi
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių