Quantcast

Londono meras – dar vienas imigracijos iš ES šalių ribojimo šalininkas

  • Teksto dydis:

Londono meras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) penktadienį išsakė palaikymą premjero Davido Camerono (Deivido Kamerono) planui sumažinti imigraciją iš Europos Sąjungos (ES) šalių, bet sakė, kad Didžioji Britanija neturėtų užverti durų „talentingiems žmonėms“.

D.Cameronas vėliau penktadienį ketina pasakyti svarbią kalbą apie imigracijos politiką, kurioje tikriausiai paskelbs savo planus uždrausti imigrantams iš ES šalių pirmaisiais metais nuo atvykimo naudotis socialinėmis lengvatomis, tokiu būdu siekdamas sumažinti bendrą imigracijos mastą.

Tos kalbos išankstinis tekstas taip pat rodo, kad D.Cameronas ketina pareikšti, jog migrantai iš ES pirmiausiai turėtų užsitikrinti darbo pasiūlymą prieš atvykdami į Britaniją, o darbo neturintiems migrantams neturėtų būti leidžiama pasilikti.

„Manau, kad išties protinga“, – B.Johnsonas sakė žurnalistams Singapūre, kur atvyko kaip pagrindinis svečias viename technologijų sektoriaus renginyje, skirtame Singapūro ir Londono bendradarbiavimui kuriant finansų technologijų taikomuosius produktus.

„Dar turėsiu palaukti, ką pasakys Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), bet manau, kad jis visiškai teisus, norėdamas imtis priemonių, kurios apribotų per didelį traukos faktorių – per didelį siurbimo efektą, kuris traukia į šalį traukia žmones, galbūt tenorinčius pasinaudoti lengvatomis“, – aiškino Britanijos sostinės meras.

„Kita vertus, būtina įsitikinti, jog tai nepaliks už borto žmonių, kurie gali būti vertingi mūsų ekonomikai, – pridūrė jis. – Londonui labai pravertė gebėjimas pritraukti talentingus žmones, todėl turi būti nustatyta pusiausvyra – bet esu tikras, kad ministras pirmininkas tai atliks tinkamai.“

D.Cameronas yra spaudžiamas riboti imigraciją, varžydamasis dėl rinkėjų balsų su euroskeptiškąja Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partija (UKIP) prieš rinkimus, kurie bus rengiami ateinančių metų gegužę.

Migracijos indeksas Britanijoje per metų laikotarpį iki birželio padidėjo daugiau negu 40 proc., rodo ketvirtadienį paskelbta oficiali statistika.

D.Cameronas, vadovaujantis Konservatorių partijai, kuriai taip pat priklauso B.Johnsonas, anksčiau pažadėjo iš naujos derėtis dėl Britanijos narystės Europos Sąjungoje sąlygų, o 2017 metais surengti referendumą, kuriame būtų užduotas klausimas, ar šalis turi likti Bendrijoje.

B.Johnsonas sakė, kad konservatoriai apskritai toliau „teigiamai vertina imigraciją“.

„Manau, labai svarbu pabrėžti, kad imigracija atnešė puikių dalykų mūsų šaliai. Iš tikrųjų idėjų ir žmonių iš viso pasaulio maišymosi nauda buvo didžiulė“, – aiškino jis.

Prognozuojama, kad 50-metis B.Johnsonas per gegužę vyksiančius rinkimus bus išrinktas į Bendruomenių Rūmus, o kai kurie jį laiko potencialiu būsimuoju konservatorių lyderiu, jeigu D.Cameronas būtų priverstas atsistatydinti nesėkmės rinkimuose atveju.

Singapūre paklaustas žurnalistų, ar ketina siekti premjero posto, B.Johnsonas atsakė: „Ketinu būti Londono meru dar bent 18 mėnesių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių