Quantcast

Londone sulaikytas įtartiną paketą traukinyje palikęs vyras

  • Teksto dydis:

Londone ginkluoti policijos pareigūnai, remdamiesi antiteroristiniu įstatymu, suėmė 19 metų vyrą, kuris siejamas su įtartinu metropoliteno traukinyje paliktu paketu, ant kojų sukėlusiu saugumo tarnybas.

„Londono kovos su terorizmu pareigūnai, kuriems padėjo jų ginkluoti kolegos, šį vyrą suėmė Holovėj Roude šiauriniame Londone, sakoma policijos pranešime.

Kaip pranešė Londono policija, per įtariamojo sulaikymą buvo panaudotas elektros šokas, bet nė vienas šūvis nebuvo paleistas.

Pasak pareigūnų, ketvirtadienį viename traukinyje rastas paketas buvo „padarytas saugus“ ir dabar jo turinį tiria teismo ekspertai.

„Žmonės matys daugiau pareigūnų, ginkluotos policijos transporto mazguose, siekiant užtikrinti visuomenės saugumą“, sakoma pranešime, kuriame priduriama, kad metropoliteno darbas nebuvo sutrikęs.

Ketvirtadienį kovos su terorizmu padalinio detektyvai pradėjo tyrimą po to, kai viename traukinyje Šiaurės Grinvičo stotyje, esančioje netoli pramogų komplekso „O2“, buvo rastas įtartinas daiktas.

Tą pačią dieną paskelbtame policijos pranešime buvo sakoma, kad pareigūnai detonavo rastą paketą.

Nuo 2014 metų rugpjūčio Britanijoje yra paskelbtas didelės teroro išpuolių grėsmės lygis – antras aukščiausias pagal saugumo tarnybų klasifikaciją ir rodantis, kad atakos „labai tikėtinos“.

uzsienis@bns.lt, +370 5 205 8525 – Užsienio naujienų skyrius



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių