Quantcast

Londonas nepasiduoda – vyksta masiniai protestai prieš „Brexit“

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos lyderiai D. Britaniją ragina kuo greičiau atsiskirti nuo Bendrijos, atsistatydino Jungtinės Karalystės eukomisaras Johathanas Hillas, tarptautinė reitingų agentūra „ Moody's“ pablogino Britanijos kredito reitingo perspektyvą iki neigiamos.

Visgi narystę Europos Sąjungoje palaikantys britai neketina nuleisti rankų – šeštadienį išėjo į gatves. Londone būriai rinkosi į taikų masinį protestą prieš šalies išstojimą iš ES. Socialiniame tinkle į akciją pakviestą apie 7 tūkst. žmonių. 

Po šalį suskaldžiusio balsavimo proeuropietiškų pažiūrų britai taip pat ėmėsi peticijos, kuria reikalaujama surengti antrą referendumą ir nustatyti jo tvarką.

„Mes, pasirašiusieji, raginame Jos Didenybės Vyriausybę įtvirtinti tokią taisyklę: jeigu už šalies išstojimą ar tolesnę narystę balsuoja mažiau nei 60 proc. žmonių, esant mažesniam nei 75 proc. rinkėjų aktyvumui, turi būti rengiamas naujas referendumas“, – rašome peticijos tekste.

Jei peticiją pasirašo daugiau nei 100 000 žmonių, ji svarstoma parlamente. Rezultatas pramoko visus lūkesčius – peticiją rengti naują referendumą šeštadienio rytą buvo pasirašę daugiau nei milijonas britų, tai yra net 10 kartų daugiau nei reikia parašų, kad pasiūlymą svarstytų šalies parlamento žemieji rūmai – Bendruomenių Rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SS

SS portretas
Mačiau aš tas masines demonstracijas penktadieni gal kokia 200 su plakatais atsilupę , buvo sustoję prie Merdoko News pastato o po to nuėjo toliau o ant kai kuriu plakatu parašyta refugees welcome , tikri daunai

Zaiza

Zaiza portretas
Saukstai po pietu. Dabar atsiskirs Skotija, paskui Siaures Airija... Reikia stiprinti NATO, nes tolerastai ir toliau naikins Europos valstybiu savituma, bei "skies" tautiskuma ir paprocius musulmoniskais atejunais... Tvirtybes mums!

Džonas

Džonas portretas
SORRY... traukinys jau nuvažiavo. Bai bai. Teks pagyventi ir be ES.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių