Quantcast

Lietuvos ambasadorius Rusijoje pagerbė B. Nemcovo atminimą

  • Teksto dydis:

Naujasis Lietuvos ambasadorius Rusijoje kartu su kitais Europos Sąjungos (ES) diplomatais šeštadienį pagerbė nužudyto Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo atminimą. Pasak Remigijaus Motuzo, ES atstovybės organizuotu pagerbimu, padedant gėlių ant Didžiojo Moskvorecko tilto, siekta parodyti, kad tikimasi objektyvaus ir greito nužudymo tyrimo.

„Norėta parodyti visos ES valstybių solidarumą, kad visos pagerbia. Svarbu parodyti, kad visi laikomės bendros pozicijos, kad svarbiausia yra objektyvus ir skubus įvertinimas. Žinoma, ir bendras pagerbimas“, - BNS telefonu iš Maskvos sakė R.Motuzas.

Sekmadienį Maskvoje vyks gedulo eiseina nužudytam opozicijos lyderiui atminti. Ambasadorius mano, kad ji turėtų praeiti sklandžiai, nes visos valdžios institucijos deklaruoja, kad eisena sankcionuota.

„Aš manau, kad jokių niuansų nėra, yra sankcionuota ir, manau, kad tai eisenai rytoj niekas net netrukdys“, - sakė R.Motuzas.

Anot jo, informacinis laukas Rusijoje šiuo metu toks, kad apie B.Nemcovą ir būsimą eiseną atsiliepiama teigiamai.

„Visą dieną žiūrime visas informacines laidas ir manom, kad tikrai bent dabar nebūtų nieko. Visos valdžios institucijos deklaruoja, kad viskas yra leista“, - aiškino ambasadorius.

Pats R.Motuzas kol kas nežino, ar dalyvaus eisenoje. Jis teigė, kad dėl to apsispręs sekmadienį ryte.

R.Motuzas kol kas nėra įteikęs skiriamųjų raštų Rusijos prezidentui. Diplomatas BNS sakė, kad konkreti data dar nėra paskirta.

B.Nemcovas penktadienį vakare nušautas Maskvos centre. Prie B.Nemcovo privažiavo baltas automobilis, iš kurio buvo paleisti šūviai, po to mašina dingo.

B.Nemcovas nužudytas prieš pat didelį opozicijos mitingą, kuris buvo planuojamas sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių