Quantcast

Lenkijos mokytojai pradeda streiką dėl atlyginimų

  • Teksto dydis:

Lenkijos mokytojai po kelias dienas trukusių derybų su vyriausybe, kuri nepatenkino profesinių sąjungų reikalavimų, pirmadienį pradėjo streiką reikalaudami didesnio atlyginimo.

Neterminuotas mokytojų ir darželių auklėtojų streikas yra pirmi tokio didelio masto Lenkijos pedagogų veiksmai nuo 1993 metų.

Lenkijos mokytojų sąjunga (ZNP) nurodė, kad 80 proc. švietimo įstaigų yra pasiruošusios dalyvauti neterminuotos trukmės proteste.

Daugumos pedagogų profesinių sąjungų streikas vyksta opiu metu, likus visai nedaug laiko iki baigiamųjų egzaminų mokyklose ir kelios savaitės prieš vyriausybei svarbius Europos Parlamento rinkimus.

Protestas dėl seniai nepakankamo pedagogų darbo apmokėjimo buvo pradėtas sekmadienį vakare, žlugus paskutinės minutės deryboms su vyriausybe.

Kaip praneša Lenkijos visuomeninis radijas, per derybas, kuriose pagrindinė vyriausybės atstovė buvo ekspremjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo), tik maža profesinė sąjunga „Solidarumas“ priėmė valdžios pasiūlymus ir nestreikuoja. Kitos dvi profsąjungos vyriausybės nuolaidas laiko nepakankamomis ir reikalauja atlyginimus padidinti 30 procentų.

Daug mokyklų prasidėjus streikui uždarytos ir nepriima mokinių.

Vyriausybė tvirtina, kad egzaminai vyks kaip numatyta, net jeigu streikas iki tol tęsis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LKL

LKL portretas
Na va jau lenkų mokytojai nukopijavo lietuvių mokytojų neapmokamas atostogas.

tik pinigai babkies nebereiks nieko NAGLUMAS mokytoju

tik pinigai babkies nebereiks nieko NAGLUMAS  mokytoju   portretas
mokytoja-mokytojai nelygu ,koks darbas ,toks uzdarbis,jeigu vaikui turi samdyti mokytoja ,tam atsakymas,pacius mokytojus reikia mokinti siuolaikini moksla,

mokytoja

mokytoja portretas
mes irgi streikavom, algos vistiek nepakilo. Neverta. Reikia keisti darbą. Tegul dirba kas papuola. O tikri mokytojai dirbs ten, kur moka daugiau. Kitur dirbs bilekas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių