Quantcast

Lenkijos ministras tapo pašaipų objektu: įvardijo neegzistuojančią valstybę

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis (Vitoldas Vaščykovskis) sulaukė pašaipų socialiniame tinkle „Twitter“ po pareiškimo, kad buvo susitikęs su neegzistuojančios šalies atstovu, Lenkijai siekiant vietos Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje.

Šią savaitę W.Waszczykowski nuvyko į Niujorką tartis dėl Lenkijos vietos Saugumo Taryboje 2018-2019 metais.

Antradienį žurnalistams ministras pareiškė, kad buvo susitikęs su beveik 20 šalių pareigūnais, tarp jų pareigūnais iš kai kurių Karibų valstybių „pirmą kartą mūsų diplomatijos istorijoje. Pavyzdžiui, iš tokių šalių kaip Belizas ar San Eskobaras“.

Kadangi San Eskobaro valstybės nėra, ministerijos atstovė Joana Wajda (Joana Vajda) buvo priversta aiškintis, kad ministras paprasčiausiai suklydo ir kalbėjo apie Sent Kitsą ir Nevisą – salų valstybę Karibų jūroje, kurios ispaniškas pavadinimas yra San Cristobal y Nieves.

Tačiau toks pasiaiškinimas neįtikino internautų ir šie puolė skelbti pranešimus su groteline žyma #SanEscobar – sukūrė šios pramanytos šalies vėliavą ir net sukūrė keletą įsivaizduojamų naujienų apie šią neegzistuojančią šalį. Viename pranešime sakoma, kad San Eskobaras „visiškai palaiko Lenkijos kandidatūrą į Saugumo Tarybą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių