Quantcast

Lenkijos ministras: Prancūzija yra Europos ligonis

  • Teksto dydis:

Prancūzija yra „Europos ligonis“, ir jos problemos kenkia regionui, pirmadienį pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras, kalbėdamas apie „geltonųjų liemenių“ protestų judėjimą ir praėjusios savaitės džihadisto ataką.

„Prancūzija yra Europos ligonis, ji yra našta Europai, o Lenkija yra šviesus taškas“, – lenkų televizijai „Polsat News“ sakė Jacekas Czaputowiczius (Jacekas Čaputovičius).

„Teroristinė ataka įrodo, kad kažkas Prancūzijoje negerai; pastarųjų savaičių protestai, prezidento (Emmanuelio) Macrono (Emanuelio Makrono) atšauktos valstybinės reformos – tai liūdna“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę Prancūzijos prezidentas buvo priverstas padaryti nuolaidų „geltonųjų liemenių“ judėjimui – po kelias savaites visoje šalyje vykusių protestų, kurie kartais pasibaigdavo smurtu.

Praėjusį antradienį vienas prancūzų džihadistas atakavo kalėdinę mugę Strasbūre Rytų Prancūzijoje ir nužudė penkis žmones, įskaitant Lenkijos pilietį, kuris nuo patirtų sužeidimų mirė sekmadienį.

„Jeigu tuo pačiu metu pamokslaujate Lenkijai, tai kažkas negerai. Iš pradžių reikia apsitvarkyti savo paties šalyje“, – sakė J. Czaputowiczius.

Jo komentarai atspindi įtampą tarp Prancūzijos ir Lenkijos, kilusią pastarojoje 2015 metais į valdžią atėjus populistinei dešiniojo sparno partijai „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS).

E. Macronas neseniai kritikavo prieštaringai vertinamas Lenkijos reformas, kurios, pasak Europos Sąjungos, kelia grėsmę teismų sistemos nepriklausomybei.

Tačiau šalių santykiai apkarto dar prieš E. Macrono atėjimą į valdžią 2017 metais – Lenkijai atšaukus daugelio milijardų eurų vertės sutartį su Prancūzijos kompanija „Airbus“ nupirkti 50 jos sraigtasparnių „Caracal“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Vadovaujantis logika - jei teroro aktai vyksta tai reiskia, kad Prancūzijoje kažkas negerai. Tai 1939 metais jei Nacistinė Vokietija užpuola Lenkija reiškia Lenkijoje buvo kažkas negerai?

Anonimas

Anonimas portretas
Čia tipo ligonis apie ligonį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių