Quantcast

Lenkija liepą atnaujins sienų kontrolę

  • Teksto dydis:

Lenkija nuo liepos 4 dienos laikinai atnaujins pasienio tikrinimus prie savo vidaus sienų, taip pat ir prie sienos su Lietuva.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba penktadienį informavo, kad tokių saugumo priemonių, galiosiančių iki rugpjūčio 2-osios, Lenkija imasi dėl Varšuvoje įvyksiančio NATO viršūnių susitikimo bei Krokuvoje rengiamų Pasaulio jaunimo dienų, kuriose ketina dalyvauti popiežius Pranciškus.

Kontrolė bus vykdoma buvusių sausumos valstybės sienos perėjimo punktų vietose prie sienos su Vokietija, Čekija, Slovakija ir Lietuva. Papildomų saugumo bei kontrolės priemonių Lenkijos teisėsaugininkai taip pat imsis šalies oro bei jūrų uostuose.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Atnaujinus vidaus sienų kontrolę visų šalių piliečiai, įvažiuojantys į Lenkiją, šios valstybės pareigūnams privalės pateikti galiojantį kelionės dokumentą - piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.


Šiame straipsnyje: LenkijaLietuvasienų kontrolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių