Quantcast

Latvių europarlamentarė: Rusija siekia suskaldyti ES ir sugriauti NATO

  • Teksto dydis:

Rusija siekia suskaldyti Europos Sąjungą ir sugriauti NATO, Latvijos deputatė Europos Parlamente Sandra Kalnietė penktadienį pareiškė duodama interviu savo šalies televizijai.

Europarlamentarė pažymėjo, kad visos NATO šalys šiuo metu tariasi, kaip iš naujo apibrėžti agresijos sąvoką, atsižvelgiant į naujus transformuotus karo metodus. S.Kalnietė pabrėžė, kad NATO ir ES reakcija buvo priešinga negu tikėjosi Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Ji taip pat sakė, kad Vakarų šalys griežtins sankcijas Rusijai, atsižvelgdamos į Maskvos tolesnius veiksmus. S.Kalnietės nuomone, trapios paliaubos Ukrainoje bus anksčiau arba vėliau pažeistos, o Vakarų šalyje netiki, kad ramybė tarp Kijevo vyriausybės pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų gali ilgai išsilaikyti.

Komentuodama Rusijos sprendimą neleisti jai dalyvauti praeitą savaitgalį nužudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo laidotuvėse Maskvoje, S.Kalnietė sakė nežinojusi, kad ji yra paskelbta toje šalyje nepageidaujamu asmeniu, nes tokių asmenų sąrašas nebuvo viešai paskelbtas.

Latvijos politikė, kuri anksčiau šią savaitę buvo atskridusi į Maskvos Šeremetjevo oro uostą, bet nebuvo įleista į Rusijos sostinę, sakė pajutusi ten tvyrančią „neapykantos atmosferą“, kuri yra tokia stipri, kad „žmonės užsipuola visus, kurie drįsta būti kitokie“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių