Quantcast

Latvijos Seimo pirmininkė: Lačplėsio diena primena, kad valstybė nebuvo dovana

  • Teksto dydis:

Lačplėsio diena, kai pagerbiami mūšiuose už Latvijos laisvę kritę kariai, primena mums, kad Latvijos valstybė nebuvo mums padovanota, pareiškė šalies parlamento pirmininkė Inara Mūrniecė savo kalboje, skirtoje paminėti šiai dienai.

I.Mūrniecė priminė, kad šią dieną pagerbiamas kovotojų už laisvę atminimas.

„Lačplėsio diena mums primena, kad Latvijos valstybė nebuvo įteikta mums kaip dovana, tai nebuvo istorinis atsitiktinumas. Už Latviją pralietas latvių didvyrių kraujas“, - sakė Seimo pirmininkė.

Ji pabrėžė, jog „kiekvieną savo gyvenimo dieną turime būti pasirengę pašvęsti Latvijai savo protą, dvasią, drąsą ir širdies šilumą“.

„Kritę didvyriai ir jų meilė Tėvynei yra pavyzdys mums“, - pabrėžė I.Mūrniecė.

Latvija 1918-ųjų lapkričio 18 dieną paskelbė nepriklausomybę, kurią iš karto teko stoti ginti nuožmiuose mūšiuose su pranašesne vokiečių armija.

1919 metų lapkričio 11 dieną latvių kariuomenė laimėjo mūšį prieš vokiečių ir rusų pajėgas, vadovaujamas generolo Pavelo Bermonto-Avalovo.

1991 metais Latvijai atkūrus nepriklausomybę lapkričio 11-oji oficialiai buvo paskelbta kovose už šalies laisvę kritusių karių atminimo diena. Lačplėsis yra epo, parašyto pagal latvių liaudies padavimus, herojus, kovęsis su įsiveržėliais už savo šalies laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių