Quantcast

Latvijos Saeima trečiadienį vidurdienį turėtų balsuoti dėl naujos vyriausybės

  • Teksto dydis:

Latvijos Saeima trečiadienį vidurdienį balsuos dėl  naujojo ministrų kabineto, parlamento atstovai sakė naujienų agentūros BNS žurnalistams.

Planuojama, kad naujosios koalicijos ir vyriausybės atstovai 9 val. pasirašys bendradarbiavimo sutartį ir vyriausybės deklaraciją.

Seimo prezidiumas susitiks 10 valandą ir sušauks neeilinį Seimo posėdį. Jis vyks veikiausiai 12 valandą.

Po Seimo posėdžio, po pietų, naujai paskirti ministrai dalyvaus specialiame ministrų kabineto posėdyje Vyriausybės rūmuose.

Latvijos naująją koalicinę vyriausybę sudarys penkios politinės partijos:  Naujoji konservatorių partija (NKP), „Naujoji vienybė“, susivienijimas „Už plėtrą/Už!“, populistinė partija „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV) ir Nacionalinis aljansas „Viskas Latvijai!“-„Tėvynei ir Laisvei“. Vyriausybei vadovaus centro dešinės partijos „Naujoji vienybė“ narys europarlamentaras Krišjanis Karinis.

Protestuoti prieš K. Karinio būsimą vyriausybę antradienį prie Seimo pastato susirinko maždaug 100 žmonių.

Nuo 10 val. iki 11 val. vykusi protesto akcija baigėsi be incidentų.

K. Karinis yra jau trečias prezidento Raimondo Vėjuonio paskirtas kandidatas į premjerus nuo spalio 6-ąją įvykusių parlamento rinkimų. Ankstesnių kandidatų – Janio Bordano iš NKP ir Aldžio Guobzemo iš KPV LV – bandymai suformuoti vyriausybę žlugo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių