Quantcast

Latvijoje statomos naujos NATO kareivinės

Didžiausia Latvijos karinė bazė prie Adažių gyvenvietės, netoli Rygos, netrukus bus dar didesnė. Pradėtos statyti naujos kareivinės.  

Mėnesio pradžioje Varšuvos NATO viršūnių susitikime Latvija sulaukė sąjungininkių patikinimo, kad keturi tūkstantiniai batalionai bus Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Latvija šiemet žada įrengti du pastatus, kuriuose apgyvendins sąjungininkų karius. Kitąmet pastatys dar du.

„Galiu patvirtinti, kad šiuo metu mūsų batalione dalyvaus Italijos ir Lenkijos kariai. Su kitomis šalimis dar tariamės. Neabejoju, kad prisijungs daugiau valstybių, tačiau oficialiai patvirtino Italija ir Lenkija“, – teigia Latvijos gynybos ministerijos atstovas Janis Garisons.

Latvija sako, kad tikslus batalionų dydis ir sudėtis bus aiškūs baigus derybas tarp sąjungininkių spalį. Latvijos batalionui vadovaus Kanada, Estijos – Didžioji Britanija, Lenkijos – Jungtinės Amerikos Valstijos, Lietuvos – Vokietija.

„Svarbiausia, kad bus oro gynybos pajėgų. Mes jas ir patys kuriame, bet užtruksime. Todėl ji mums dabar pati svarbiausia“, – pasakoja J. Garisons.

Į Lietuvą batalionui vadovaujanti Vokietija irgi gali atvykti su trumpojo nuotolio oro gynyba. Lietuvoje prie bataliono prisidės Beniliukso šalys, Norvegija, Prancūzija ir Kroatija – apie šios karių dalyvavimą kiek netikėtai praėjusią savaitė pranešė viešėjusi šalies prezidentė.


Šiame straipsnyje: LatvijaNATOkareivinėsstatybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių