Quantcast

Latvijoje skirtos baudos trims bankams

  • Teksto dydis:

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija skyrė bendrą 641514 eurų baudą trims bankams "Regionala investiciju banką", "Baltikums Banko" ir "Privatbank".

Kaip skelbiama tarnybos pranešime, bauda šiems bankams skirta už tai, kad kai kurie jų klientai, pasinaudoję ofšorinėse teritorijose įregistruotomis įmonėmis ir sudėtingomis schemomis atliko lėšų pervedimus apeinant Šiaurės Korėjai taikomas tarptautines sankcijas.

Bendradarbiaudama su Jungtinių Valstijų federaliniu tyrimų biuru, Latvijos tarnyba nustatė, kad trys Latvijos bankai nesilaikė normatyvinių aktų, reguliuojančių reikalavimus imtis priemonių neleisti legalizuoti neteisėtai gautas lėšas ir užkirsti kelią terorizmo finansavimui.

Minėtų bankų pažeidimai taip pat yra susiję su nepakankama sandorių priežiūra ir nepakankama informacija apie klientų nurodytus galutinius naudos gavėjus. Šiuos pažeidimus bankai vykdė 2009-2015 metais.

Kaip sakė Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisijos pirmininkas Peteris Putninis, skirtos baudos yra prevencinė priemonė, kad bankai rimtai peranalizuotų galimus rizikos veiksnius, susijusius su tarptautinių sankcijų pažeidimais, ir patobulintų vidaus kontrolės sistemas užkardant neteisėtu būdu gautų lėšų legalizavimą ir terorizmo finansavimą.

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisijos vadovas taip pat pranešė, kad visi trys minėti bankai su tarnyba bendradarbiavo ir pasirašė susitarimus dėl nustatytų pažeidimų pašalinimo,

Didžiausią iš bendros baudos dalį teks sumokėti "Regionala investiciju banką (570364 eurų), o "Baltikums Banko" ir "Privatbank" skirtos vienodos 35575 eurų baudos.


Šiame straipsnyje: Latvijabankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių