Quantcast

Latvijoje minimos 98-osios nepriklausomybės paskelbimo metinės

  • Teksto dydis:

Latvija penktadienį mini savo nepriklausomybės paskelbimo 98-ąsias metines, o šia proga sostinėje Rygoje bus rengiami iškilmingi renginiai, koncertai ir fejerverkai, pranešė vietos pareigūnė.

Rygos Dūmos atstovė Indra Vildė sakė BNS, kad sostinėje vyks ceremonija, per kurią bus padėta gėlių prie Laisvės paminklo, taip pat bus surengtas Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų ir Vidaus reikalų ministerijos pajėgų paradas.

Šventiška nuotaika sostinėje buvo juntama jau nacionalinės dienos išvakarėse – Rygos gatvės buvo papuoštos, vyko koncertai.

Iškilmės penktadienį prasidės nuo ekumeninių pamaldų Rygos katedroje, vėliau bus dedamos gėlės prie Laisvės paminklo, o karinis paradas vyks Lapkričio 11-osios krantinėje.

Vakare prie Laisvės paminklo prasidės šventinis mitingas, per kurį 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku kalbą šalies žmonėms turėtų pasakyti prezidentas Raimondas Vėjuonis.

21 val. Lapkričio 11-osios aikštėje bus tradiciškai sugiedotas Latvijos himnas ir surengtas fejerverkų šou.

Šventiniai koncertai vyks ne tik Rygos centre, bet ir kultūros centruose bei gyvenamuosiuose rajonuose. Sostinės rengiamas šviesų festivalis „Švytinti Ryga“ tęsis iki lapkričio 20 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių