Quantcast

Latvija mini Nepriklausomybės atkūrimo metines

Latvija mini Nepriklausomybės atkūrimo 28-ąsias metines.

Nepriklausomybės atkūrimo metinės minimos politiškai gana neramiu laikotarpiu – Latvija ruošiasi rudenį vyksiantiems parlamento rinkimams. Tačiau politinės aistros netemdo šventinės nuotaikos.

Nemažai latvių parvažiavo net iš užsienio, kad šią dieną būtų drauge su tautiečiais. Šventiniai renginiai – dalis artėjančiam Latvijos valstybės šimtmečiui skirtos programos. Be oficialių renginių, parlamento iškilmingo posėdžio ir kariuomenės parado, visoje šalyje vyksta itin daug plačiajai  visuomenei skirtų renginių.

Vienas tokių  – „Brivibas ielas svetki“. Gatvę tokiu pavadinimu turi devyni šalies miestai. Kiekvienoje šių gatvių gyventojų laukia turininga programa.

V. Pranckietis: švęskime drauge ir didžiuokimės

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis Seimo ir savo vardu sveikina Latvijos žmones Latvijos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, rašoma pranešime spaudai.

„Latvija, kaip ir Lietuva, dvidešimt aštuonerius metus yra laisva ir savarankiška valstybė. Kartu švenčiame ir nepriklausomybės šimtmetį. Švęskime drauge ir didžiuokimės, kad Baltijos seserys yra brandžios demokratinės šalys, per trumą laikotarpį pasiekusios tai, apie ką nedrąsiai svajojo prieš 30 metų“, – sveikindamas Latviją sako parlamento vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių