Quantcast

Kryme vėl sulaikyta grupės „Pussy Riot“ narė M. Aliochina

  • Teksto dydis:

Kryme pareigūnai sulaikė merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narę Mariją Aliochiną, antradienį pranešė žmogaus teises ginančio judėjimo „Atviroji Rusija“ vadybininkė Polina Nemirovskaja.

„Mašą (Mariją) tik ką sulaikė. Veža į policijos skyrių“, – P. Nemirovskaja informavo naujienų agentūrą „Interfax“ antradienį.

Pasak jos, prieš sulaikymą M. Aliochina buvo kavinėje, kurioje susitiko su vienu vietos aktyvistu. Į kavinę atėję kazokai šiurkščiai pareikalavo, kad ji išeitų. 

Viena grupės „Pussy Riot“ merginų gerbėja antradienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė nuotrauką, kurioje M. Aliochina įamžinta stovinti Krymo sostinės geležinkelio stoties rajone, ant galvos užsidėjusi raudoną balaklavą ir rankose laikanti plakatą su užrašu „Laisvę Sencovui“. 

Ukrainiečių kino režisierius Olehas Sencovas, nuteistas „už teroristinės grupuotės įkūrimą“ Kryme, nuo 2015 metų atlieka bausmę Jakutsko kalėjime, Rytų Sibire.

Šiuo metu taip pat nepavyksta susisiekti su kita grupės nare Olga Borisova ir fotografu Aleksandru Sofejevu, kurie išvakarėse buvo sulaikyti Simferopolyje, pridūrė P.Nemirovskaja.

Teisėsaugos pareigūnai kol kas informacijos šiuo klausimu „Interfax“ nepateikė.

M. Aliochina jau buvo sulaikyta vasario 26 dieną, kai tik atskrido į Simferopolį.

„Laikė keturias valandas, nuvežė į dispanserį, bet paleido“, – pirmadienį pasakojo P. Nemirovskaja.

Likus dviem savaitėms iki prezidento Vladimiro Putino perrinkimo 2012 metų rinkimuose, „Pussy Riot“ narės M. Aliochina, Nadežda Tolokonikova ir Jekaterina Samucevič įsiveržė į Kristaus Išganytojo katedrą Maskvoje ir prie jos altoriaus sudainavo vadinamą „Pankų maldą“, kurios priedainyje buvo prašoma: „Dievo Motina, išvaryk Putiną“. Šis vos 40 sekundžių trukęs pasirodymas sulaukė skaudžių pasekmių – moterys buvo suimtos ir įkalintos.

2012 metų spalį trys grupės narės buvo nuteistos už chuliganizmą iš religinės neapykantos. M. Aliochina ir kita grupės narė N. Tolokonikova kalėjime išbuvo beveik dvejus metus ir buvo paleistos pagal visuotinę amnestiją 2013 metų gruodį. Moterys jau buvo beveik atlikusios savo bausmę.

Nuo to laiko „Pussy Riot“ nustojo veikti savo originaliu formatu, nes M. Aliochina ir N. Tolokonikova tapo kalinių teisių gynėjomis ir ėmė dalyvauti kituose meno projektuose.

2017 metų rugpjūčio 6 dieną grupės narės O. Borisova ir Marija Aliochina surengė protestą prie Jakutsko kalėjimo IK-1 Rytų Sibire, kur bausmę atlieka 2014 metais Kryme sulaikytas ukrainiečių kino režisierius Olehas Sencovas. Jos išskleidė plakatus su užrašais „Paleiskit Sencovą“.

Kitą dieną moteris sulaikė policija, jos stojo prieš Jakutsko miesto teismą. Tačiau teisėjas administracines bylas nusiuntė atgal policijai pakoreguoti, ir moterys buvo paleistos teismo salėje.

Regiono policijos atstovas sakė, kad O. Borisova ir M. Aliochina buvo apkaltintos įstatymo „Dėl susirinkimų, mitingų, demonstracijų, eitynių ir piketų“ pažeidimu.

2015 metų rugpjūtį Šiaurės Kaukazo rajono karo teismas Rostove prie Dono skyrė O. Sencovui 20 metų laisvės atėmimo bausmę „už teroristinės grupuotės įkūrimą“ Kryme. Kino kūrėjas buvo pripažintas kaltu byloje, susijusioje su prorusiškų partijų būstinių padegimais Rusijos aneksuotame Juodosios jūros pusiasalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
Ar tai ta , kuri cerkvėje užsilipusi ant altoriaus šaldytą vištą į tarpukojį susikišo esą vardan protesto ? :)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių