Quantcast

Krizės krečiamas „Danske Bank“ kovai su pinigų plovimu skirs 2 mlrd. kronų

  • Teksto dydis:

Šiuo metu tiriamas dėl įtartinų mokėjimų per Estijos filialą Danijos „Danske“ bankas pareiškė stiprinsiantis kovą su pinigų plovimu ir tam skirsiantis 2 mlrd. Danijos kronų (267,87 mln. eurų), praneša „Reuters“.

Banką šiuo metu tiria Danijos, Estijos, Jungtinės Karalystės ir JAV dėl daugiau nei 200 mlrd. eurų sudarančių įtartinų mokėjimų, vykdytų per Estijos filialą 2007-2015 m.

„Pasimokę iš Estijos filialo atvejo ir įvykdę mūsų kovos su pinigų plovimu auditą, nusprendėme sustiprinti banko kovą su pinigų plovimu. Per ateinančius trejus metus į kovą su pinigų plovimu investuosime iki 2 mlrd. Danijos kronų“, – teigiama „Danske Bank“ pranešime.

„Danske Bank“ taip pat paskelbė savo 2018 m. pelno rodiklius. Banko pelnas per metus sumažėjo net 28 proc., iki 15 mlrd. kronų (apie 2 mlrd. eurų).

Laikinasis „Danske Bank“ generalinis direktorius Jesperis Nielsenas pranešime tikino, kad 2018 m. bankui buvo kupini iššūkių, pavadindamas po pinigų plovimo skandalo bankui išsakytą kritiką pateisinama.

„Turime pasinaudoti šiomis pamokomis užkertant kelią panašiems įvykiams ateityje. Todėl ateinančiais metais stiprinsime kovą su pinigų plovimu, siekdami tapti geriausiais šioje srityje“, – teigė J. Nielsenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių