Quantcast

D. Trumpas telefonu pasveikino V. Putiną su pergale

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas, savaitgalio rinkimuose užsitikrinęs ketvirtą kadenciją Kremliuje, antradienį kalbėjosi telefonu, pranešė pareigūnai.

Baltųjų rūmų pareigūnai patvirtino, kad abiejų šalių lyderiai iš tiesų kalbėjosi telefonu, tačiau nenurodė, ar D. Trumpas pasveikino V. Putiną su pergale rinkimuose, per kuriuos, kaip pranešama užfiksuota rimtų pažeidimų.

Vis dėlto Kremlius paskelbė, kad respublikonas pasveikino Rusijos prezidentą su pergale. Pasak pareigūnų, pokalbis vyko amerikiečių iniciatyva.

Per pokalbį prezidentai pabrėžė, kad svarbu imtis koordinuotų pastangų apriboti ginklavimosi varžybas, pranešė Kremlius.

D. Trumpas žada susitikti su V. Putinu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad yra pasirengęs artimiausioje ateityje susitikti su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu.

„Kalbėjausi telefonu su prezidentu Putinu ir pasveikinau jį su pergale rinkimuose“, – sakė D. Trumpas praėjus kelioms dienoms po Rusijos lyderio rinkimų, kuriuose buvo užfiksuota rimtų pažeidimų.

„Tas skambutis taip pat susijęs su faktu, kad mes greičiausiai susitiksime ne per toliausioje ateityje“, – pridūrė JAV prezidentas.

Svetimų sąskaitų apmokėti nesirengia

Kremlius apgailestauja dėl JAV „maniakiško noro“ priversti Rusiją „už kažką sumokėti“, antradienį pareiškė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jis pridūrė, Maskva visuomet apmoka savo sąskaitas, bet svetimų apmokėti nesirengia.

„Žinoma, galima dar kartą išreikšti apgailestavimą dėl tokių maniakiškų norų nuolat priversti Rusiją už kažką sumokėti, kuriuos ... nuolat matome už vandenyno įvairiais lygiais. Rusija visuomet apmokėdavo ir apmoka savo sąskaitas, bet svetimų sąskaitų apmokėti nesirengia“, – žurnalistams sakė D. Peskovas, komentuodamas JAV pareiškimą apie ketinimus su Rijadu aptarti, „kaip priversti Rusiją sumokėti už veiksmus Sirijoje ir Irano palaikymą“.

Tuo pačiu V. Putino atstovas pažymėjo, kad Maskvai nekelia nerimo Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano (Mohamedo bin Salmano) vizitas Jungtinėse Valstijose.

„Saudo Arabijos princo vizitas Vašingtone – tai dvišalių Saudo Arabijos ir Amerikos santykių klausimas. Mes pagarbiai vertiname trečiųjų šalių tarpusavio santykius. Mums savo ruožtu svarbiausia mūsų gerų santykių su Rijadu kūrimas ir plėtojimas“, – sakė D. Peskovas.

Pasak jo, Rusijai svarbiausia susitarimų, pasiektų per neseniai įvykusį Saudo Arabijos karaliaus vizitą Rusijoje, įgyvendinimas.

„Mes labai vertiname šiuos rezultatus. Ir, žinoma, šiuo metu remiamės tuo, jog ir Rijadas, ir Maskva turi politinės valios ir ketinimų dėti visas pastangas, kad visi šie susitarimai būtų įgyvendinti ir kad mes abipusiai naudingu pagrindu plėtotume savo santykius. Visa kita – ne mūsų reikalas“, – pabrėžė D. Peskovas.

Šiaurės Korėjos lyderis pasveikino V. Putiną

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) antradienį perdavė savo „nuoširdžius sveikinimus“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, sveikindamas jį su pergale rinkimuose ir linkėdamas sėkmės savo galingos šalies kūrime.

Nors dalis tarptautinės bendruomenės lyderių neskuba sveikinti Rusijos prezidento perrinkimo, Kim Jong Unas pareiškė, kad V. Putino perrinkimas yra „didelės tautos paramos ir pasitikėjimo (juo) išraiška“.

Sveikinimo žinutėje, kurią citavo valstybinė naujienų agentūra KCNA, Šiaurės Korėjos lyderis sakė esąs įsitikinęs, kad abi šalys galės pratęsti tarpusavio draugiškų santykių  „ilgą istoriją“, ir palinkėjo sėkmės  jo „darbe kuriant galingą Rusiją“.

Šiaurės Korėja yra suvaržyta griežtų tarptautinių sankcijų, kuriomis siekiama ją priversti atsisakyti savo branduolinių ir raketų programų.

Po buvusio dvigubo agento apnuodijimo Britanijoje ir Vašingtono paskelbtų naujų sankcijų dėl kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus Maskva taip pat patiria tokią izoliaciją, kokios nebuvo mačiusi nuo Šaltojo karo laikų.

Anksčiau šiais metais JAV apkaltino Rusiją, kad ši padeda savo Šaltojo karo laikų sąjungininkei Šiaurės Korėjai apeiti kai kurias tarptautines sankcijas ir aprūpina ją degalais bei teikia kitokią pagalbą. Rusija šiuos kaltinimus neigia ir reikalauja įrodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NIKA

NIKA portretas
uzuojauta Linkeviciui ir Grybei,ka jiems dabar daryti juk Trampas pasveikino,tai musu idiotai neturi savo nuomones Linkeviciu suprantu nes Putinas ji gali istremti i sibira,o ten sulieses,juk baisu reikes paciam medzioti.Liudna

Kęstas

Kęstas portretas
Kvaili karo kurstytojai (įskaitant Linkevičių) Lietuvoje nenurimsta. "Valstybės gynimo taryba nusprendė, kad Lietuvos gynybos išlaidos, atsižvelgiant į finansines galimybes, palaipsniui bus didinamos pasiekiant, kad 2030 metais jos būtų ne mažesnės nei 2,5 proc. BVP. Šiemet Lietuva krašto apsaugai skiria 2,01 proc. prognozuojamo BVP arba 873 mln. eurų. Tai 43,4 mln eurų kasmet daugiau, negu tie 2,0 proc., kuriuos NATO pataria skirti." Tai 43,4 mln, kuriuos galėtume skirti sveikatos apsaugai, švietimui, galų gale, naujų technologijų įsisavinimui ir ūkio vystymui. Tai veltui iššvaistomi mūsų visų pinigai. Kvaili karo kurstytojai Lietuvoje nori šią sumą padidinti net 50 kartų. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Šiaip

Šiaip portretas
Visi sveikina ir tik Linkevičius viauksi net apsiputojes....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių