Quantcast

Kremlius apie slaptąją agentę: JAV kaltinimai Rusijos pilietei M. Butinai nepagrįsti

  • Teksto dydis:

Kremlius penktadienį pasmerkė JAV bylą Rusijos pilietei Marijai Butinai, kuri išvakarėse Jungtinių Valstijų federaliniame teisme padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl veikimo šalyje kaip neteisėta užsienio agentė.

M. Butina ketvirtadienį stojo prieš teismą sudariusi susitarimą su prokurorais. Pagal šį susitarimą ji pripažino, kad mėgino infiltruotis į įtakingą Nacionalinę šaulių asociaciją (NRA) ir perduoti vienam Rusijos vyriausybės pareigūnui žvalgybos duomenų apie Amerikos politikus.

„Laikome kaltinimus jai visiškai nepagrįstais“, – penktadienį pareiškė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

Ši byla, susijusi su 30-mete teisės turėti šaunamųjų ginklų aktyviste, padėjo geriau suprasti, kaip Maskva mėgina daryti įtaką Amerikos politikai. Vis dėlto M. Butinos byla nėra susijusi su specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) atliekamo tyrimo dėl prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trumpo) rinkimų kampanijos galimo susimokymo su Maskva pakreipti 2016 metų balsavimą respublikonų kandidato naudai.

M. Butina pripažino savo kaltę, kad neužsiregistravo užsienio vyriausybės agente. Šis kaltinimas Jungtinėse Valstijose dažnai pateikiamas užsienio šnipams.

Ji sutiko bendradarbiauti su tyrėjais. Moteris laikoma suimta, kol teismas paskirs jai bausmę.

Ji tapo pirmąja Rusijos piliete, nuteista vienoje iš virtinės bylų, iškeltų dėl numanomo Rusijos kišimosi per 2016 metų JAV prezidento rinkimus. M. Butinai gresia iki šešių mėnesių laisvės atėmimo, o vėliau ji tikriausiai bus deportuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Butina

Butina portretas
S, tai tą Butina lietuvė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių