Quantcast

Kokia yra faktinė JAV pirmoji ponia I. Trump?

Neseniai naujuoju JAV prezidentu išrinkto respublikono Donaldo Trumpo dukra Ivanka Trump (35) – viena iš penkių skandalingojo verslininko, netikėtai įžengusio į politiką, vaikų. 

Iš pirmosios D. Trumpo santuokos su čeke Ivana Trump gimusi Ivanka šių metų D. Trumpo prezidentinės kampanijos metu tarsi atsvėrė kategorišką tėvo politinį įvaizdį, išreikšdama nuosaikesnes ir liberalesnes pažiūras. Ir dabar, skirtingai nei Trumpo šeimos nariai, Ivanka nepriskiria savęs Respublikonų ar Demokratų partijoms.

Sėkminga modelio ir verslininkės karjera

Ivanka Marie Trump gimė Niujorke, kur Manhetene lankė privačią mergaičių mokyklą, dar vėliau buvo perkelta į privačią „Choate Rosemary Hall“ mokslo įstaigą Konektikuto valstijoje (JAV). Nepatenkinta uždaros mokyklos sąlygomis I. Trump 14-os nusprendė pradėti modelio karjerą ir prisijungusi prie prestižinės modelių agentūros „Elite“ 1997 m. papuošė leidinio „Seventeen“ viršelį, vėliau aktyviai dalyvavo garsių dizainerių madų šou ir reklaminėse kampanijose.

2004 m. I. Trump baigė Pensilvanijos universitetą JAV (taip pat D.Trumpo Alma Mater), kur gavusi itin aukštus įvertinimus apgynė ekonomikos mokslų bakalaurą. Po studijų jauna moteris dar porą metų dirbo nekilnojamojo turto srityje, ėmėsi verslo iniciatyvų, kūrė juvelyrinių papuošalų linijas.

Įrodžiusi gebėjimą dirbti savarankiškai, I. Trump prisijungė prie D. Trumpo verslo organizacijos, kur lyderystės ir įgūdžių dėka greit pakilo karjeros laiptais. Dabar moteris milžiniškoje kompanijoje dirba vykdomąja padalinio viceprezidente nekilnojamojo turto ir viešbučių vadybos srityje.

Įsitraukė į prezidentinę kampaniją

Mano tėvas vertina ir sugeba atpažinti tikrus žmogaus gebėjimus, jo potencialą. Darbe jis renkasi darbuotojus, nepriklausomai nuo jų lyties ar rasės.

I. Trump tapo tėvo bendradarbe ne tik verslo srityje. Ji atliko svarbų vaidmenį palaikydama jį JAV prezidento rinkimų kampanijos metu. „Labai juo didžiuojuosi, tai yra ypač sunkus darbas, – pernai Įtakingiausių moterų suvažiavime kalbėjo I. Trump apie tuometinį D. Trumpo siekį tapti prezidentu. – Kaip pilietė, žaviuosi jo darbu. Tačiau daug sudėtingiau tai vertinti, kai esu jo dukra“.

Ji taip pat pabrėžė, jog jos tėvui svarbu lygiavertis moterų vertinimas darbo rinkoje, norėdama paprieštarauti susidariusiai nuomonei apie D. Trumpo netoleranciją: „Mano tėvas vertina ir sugeba atpažinti tikrus žmogaus gebėjimus, jo potencialą. Darbe jis renkasi darbuotojus, nepriklausomai nuo jų lyties ar rasės“.

Vėliau D. Trumpas žiniasklaidai atskleidė, jog jo dukra yra svarbiausia patarėja moterų ir jų sveikatos teisių klausimais. Pati Ivanka yra teigusi, jog jos visuomeninės veiklos prioritetai – moterų padėtis darbo rinkoje ir Izraelio valstybės reikalai.

Liberalesnių pažiūrų nei šeima

I. Trump, kaip ir jos tėvas, vis labiau atsitraukia nuo verslo, todėl realu, jog pirmosios ponios vaidmuo de facto gali atitekti jai.

D. Trumpui laimėjus prezidento rinkimus, I. Trump tęsė tėvo pagalbininkės vaidmenį politinėje arenoje. Nors D. Trumpas žiniasklaidai pabrėžė, kad jo prezidentavimo valstybei metu verslą valdys vyriausieji vaikai, kritikai pastebi, jog garsusis tėvas vis dėlto skatina vaikų interesą dalyvauti politikoje.

„The Blaze“ praneša, kadangi dabartinė D. Trumpo žmona Melania Trump nesikels į Baltuosius rūmus, kol jų bendras sūnus, dešimtmetis Barronas Trumpas, nebaigs mokyklos, pirmosios ledi pozicija yra laisva. Kalbama, jog I. Trump, kaip ir jos tėvas, vis labiau atsitraukia nuo verslo, todėl realu, jog pirmosios ponios vaidmuo de facto gali atitekti jai.

I. Trump palaiko politines idėjas, kurios dažnai nesiderina su Respublikonų partijos deklaruojamomis pažiūromis. „Politico“ rašo, jog I. Trump yra akivaizdžiai liberalesnių pažiūrų nei jos šeima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa!

opa! portretas
Jis Trumpas o zmona Trumpiene
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių